Srećan ti Dan nezavisnosti, majko naša Crna Goro!

9

Nijesu te mogli slomiti. A udarali su po tebi sa svih strana. Bezdušnici i zlotvori. Domaći i strani. Izrodi i podrepaši. Željeli su da nestaneš. Da te nema. I nas da nestane sa tobom.
Oduprla si se snažno i čojski i sojski odgovorila zlom naumu. Ustuknula je prokletinja od siline tvoje snage i završila u paklu, da gori i izgori za vazda. Da se nikad ne povrne. Kuga i zlo ljudsko. Nečovječnost i nedostojnost.
Ostala si gorda i postala još snažnija. Crna Goro, majko!
Danas slaviš Dan svoje nezavisnosti.
Obnovila si je 21. maja 2006. godine na referendumu. Tražili su ti nemoguće. Da za tebe glasa 55%, što nikada istorija nije zabilježila. A ti si im se u lice nasmijala. I pobijedila aždaje.
Više ti nikad ne mogu nanijeti zlo. A znaš da će pokušavati bez prestanka. I kad im se učini, kao 2020. da su na domaku zle namjere, zalud im je bilo nadanje.

Na referendumu  je glasalo 419.240 građana ili 86,5%.

Crnogorsku nezavisnost podržalo je 230.661 građana ili 55,5 odsto, dok je za ostanak zajedničke države sa Srbijom bilo 185.002 ili 44,5 odsto.

Skupština Crne Gore prethodno je usvojila Zakon o referendumu, koji je dogovoren uz preporuku Evropske unije.

Referendumsko pitanje glasilo je – Želite li da Republika Crna Gora bude nezavisna država sa punim međunarodno-pravnim subjektivitetom.
ŽELIM, odgovorila je tada CRNA GORA!

Zato Crna Gora danas slavi.
Od Belvedera, đe je zavojevač zaustavljen, preko Lovćena, Boke Kotorske, Orjena, Rumije, Sinjajevine i Komova, Bjelasice i Durmitora. Viori se crnogorska zastava. Mladost u crvenim bojama veliča svoju zemlju. Diše duboko njenu opstojanost i njenu veličanstvenost. Ona se oduprla fašizmu kad drugi u svijetu to nijesu mogli.
Crna Gora slobodarska! Iskra i kaplja vode. Kolijevka od slobode, đe Gorski vjetar pjeva pjesmu: Još ne sviće rujna zora.

Poručićemo ti srećni što te imamo:
CRNA GORO VJEČNA DA SI!

NVU Radio Skala čestita svima kojima je Crna Gora na srcu 21. Maj, Dan nezavisnosti.

9 KOMENTARI

 1. Koje licemjerstvo , izdajnici ( osim Koljenice i Pipuna) nam cestitaju DAN NEZAVISNOSTI, protiv koga su glasali i sve pokvareno rade da je potru. Treba li mi uzvratno da im cestitamo dan Srbije? Crnogorska je zasluga sto i oni dobise drzavu, treba da su nam zahvalni.

 2. “Majka” je obogaljena i unesrecena. Ceka bastadure da je izvedu na put kojim je odavno u proslosti krenula.
  Nista zastave ne znace. Pravica-to je put, a nema je. Nema je ni za bolesne nema je ni za stare niti one mlade nezaposlene. Dno dna.

 3. Čitam vaše cijenjene komentare i ostajem u čudu. Da je OVAKVA CG vječna? Što je vama ljudi?
  Pustite se praznih fraza!
  Jedina istinska i prava Crna Gora bila je u viziji Slavka Perovića.
  Kada tu viziju ostvarite onda pišite ovakve komentare.

 4. Dragi prijatelji,

  Sretan Dan nezavisnosti Crne Gore!

  Na ovaj poseban dan, šaljemo vam srdačne čestitke iz Bosne i Hercegovine. Vaša zemlja je simbol slobode, hrabrosti i ponosa, i danas slavimo zajedno s vama.

  Neka vam ovaj praznik donese radost, mir i blagostanje. Ponosni smo na vaše dostignuće i čast nam je što dijelimo prijateljstvo s vama.

  Neka Crna Gora i dalje raste u duhu jedinstva i napretka.

  Živjela Crna Gora!

  S ljubavlju i poštovanjem, Vaši prijatelji iz Bosne i Hercegovine

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].