Solidarnost i međusobno povjerenje okosnica bržeg oporavka društva

1
Ivan Brajović

Kolegijum predsjednika Skupštine iskazao je spremnost za definisanje neophodnih zakonodavnih aktivnosti, koje će imati za cilj ublažavanje očekivanih socijalno-ekonomskih posljedica, a koji podrazumjeva jedinstveni odgovor nadležnih državnih organa i podršku svih političkih aktera. S tim u vezi, konstatovano je da solidarnost, podrška i međusobno povjerenje moraju biti okosnica daljeg djelovanja, kako bi se očuvala stabilnost i ostvario brzi oporavak našeg društva.

Kolegijumom je predsjedavao predsjednik parlamenta Ivan Brajović, uz prisustvo potpredsjednika Vlade Milutina Simovića i ministara zdravlja Kenana Hrapovića, finansija Darka Radunovića, ekonomije Dragice Sekulić i rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

Članovi Kolegijuma su razmatrali dosadašnje aktivnosti Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i preduzete mjere na zaštiti građana Crne Gore povodom aktuelne epidemiološke situacije. Ukazano je na važnost podrške svih segmenata društva poštovanju odluka nadležnih institucija, kao i nastavka sprovođenja neophodnih preventivnih aktivnosti, u cilju blagovremene zaštite stanovništva i suzbijanja zaraze u većem obimu.

Posebna pažnja posvećena je nabavci neophodne lične zaštitne i ostale medicinske opreme, kao i pripremljenosti i organizovanosti crnogorskog zdravstvenog sistema u nastalim okolnostima. Ukazano je na potrebu blagovremenog i tačnog informisanja javnosti o svim dešavanjima, i značajnu ulogu medija u ovoj situaciji.

Predložena je stalna komunikacija i zahtijevana je odgovornost svih predstavnika državnih organa i njihovo hitno dostavljanje informacija na zahtjev Skupštine Crne Gore.

Predstavnici političkih partija zastupljenih u Skupstini Crne Gore iznijeli su predstavnicima Vlade niz korisnih predloga i sugestija, prevashodno vezanih za očuvanje i dodatno snaženje zdravstvenog sistema i socijalno-ekonomske stabilnosti.

1 KOMENTAR

  1. Solidarnost da. Uvjek kad treba. Pogotovo u vrijeme pošasti pandemije.
    A povjerenja u ovu vlast nema. Pred izborima smo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].