Škole u šest gradova onlajn, vrtići redovno

0

Škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu i na Cetinju od ponedjeljka, 9. novembra prelaze na onlajn režim rada zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Zbog nepromijenjene situacije, na daljinu će nastaviti da rade i škole na Žabljaku.

Ipak, vrtići će raditi redovno, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

“Kada govorimo o vrtićima oni funkcionišu po potpuno drugačijim principima od škola, prije svega nijesu obavezni, zatim u vrtiće ionako dolazi oko 20 odsto od ukupno upisane. Zbog svega navedenog, kao i zbog roditelja kojima su neophodni, za sada će raditi”, istakli su za RCG iz Ministarstva prosvjete.

Nije, međutim, isključeno da će biti promjena i u njihovom režimu funkcionisanja, a ako i kada se desi, javnost će biti obaviještena.

Podsjećamo, ranije je saopšteno da škole u Podgorici, na Cetinju, u Budvi, Ulcinju i Mojkovcu od ponedjeljka, 9. novembra prelaze na rad na daljinu na minimum dvije nedjelje, jer je kumulativna incidencija u tim opštinama prešla 800 zaraženih na 100.000 stanovnika.

Žabljak, čije škole već neko vrijeme rade na daljinu, nastavlja takođe sa istim režimom rada, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

“Kao što je poznato, prema tzv. sistemu semafora, koji je izradio IJZ za prosvjetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dvije nedjelje kada “uđu u crveno”, odnosno kada kumulativna incidencija u tim opštinama pređe 800/100 000. Sa druge strane, u “zelenim” opštinama, u kojima je kumulativna incidencija ispod 5/100,000 relaksiraju se mjere u školama”, navodi se u saopštenju.

O provjerama znanja, koje će se obavljati u školi, po uputstvima i uz puno poštovanje mjera usaglašenih sa IJZ, đaci ce biti obaviješteni od strane škola, a Ministarstvo je takođe na raspolaganju za sve dodatne informacije.

“Konsultacije će biti organizovane po potrebi i samo uz poštovanje mjera IJZ”, dodaje se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].