Bokeljska noć pokazala kreacije kotorskih meštara

10
Kotorska beštija

Bokeljska noć 2013, tradicionalna fešta nad feštama, održana je u subotu 17. avgusta u Kotoru pred više desetina hiljada posjetilaca.

Akvatorijumom se od muljanske rive do Luze predstavilo u tri đira 50 barki.

Kraj treceg đira obilježio je desetominutni vatromet.

Bokeljska noć 2013. - prvonagrađena "Kotorska beštija"

Žiri u sastavu: dr Edita Starovic, predsjednica i članovi Vjera Raskovic i Goran Moškov podjelili su nagrade najbolje okićenim barkama.

Za najbolju barku proglasili su Kotorsku beštiju, kojoj je pripala nagrada od 1.500 eura.

Žiri nije dodijelio drugu i treću nagradu već je jednoglasno odlučio da po 500 eura ravnopravno podjele barke Vulkan, Još uvijek rastem i Crnogorski zid.

pogledajte video

Program su vodili Dolores Fabian i Sabrija Vulić.

Organizator ovogodišnje Bokeljske noći je kotorski Kulturni centar, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

kompletna foto galerija sa Bokeljske noći https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152193028059782.1073741832.139271634781&type=1

10 KOMENTARI

 1. Kotoričaninu i ostalim samoukim kritčarima,izvinjavam se mnogo se izvinjavam,ali me neodoljivo potsećate na jato ptica NESIT,koje su nezadovoljne sa sobom zbog novog staništa i preleta iz necivilizacije u civilizaciju?

 2. Ovakvu Bokeljsku Noc, sa toliko neukusa, pisanja po ulicama, bolne buke, parade prostakluka – preselite na Skadarsko Jezero pa tamo divljajte do zore! Nego… i ptice na Skadarsko Jezero bi utekle od takvog primitivizma.

  SRAMNO!

 3. nema više one ljepote i morskoga gušta. Lijepe su bile iluminacije i poslije pjesma , vino , riba u Kotor danas strašni sud i pijanstvo a grad jadan nagrđen od toliko čeljadi koji ne znaju ni đe su došli ni što gledaju a nijesu krivi. Organizatori po šemi i novokomponovane fešte u zidinama staroga grada. To nikad nije bilo.

  • Teta Majo… mi sa tim Udruženjem nemamo nikakve veze, jeli tako?
   Mi smo neovisni. Jedina neovisna UDruga.

   Ranko vas ljubi i voli…. i glasa!

 4. Organizartorima masovnih manifestacija prijateljska preporuka ne činite to sa gradom kojeg takve fešte pontpuno degradiraju. Za koga je bila B noć u gradu i sa kojim sadržajima Boke?Strašno , pobjegla sam sa prijateljima odma doma.Ludnica od pijanaca, drogiranih a kkao i neće uz decibele ludila

  • Bravo Danijela, nikada više ukoliko nešto organizatori ne promijene da Bokeška bude bokeška noć a ne noć za drogu i alkohol uglavnom i najviše. ili noć za ugostitelje.

 5. Niej vam tačan naslov. Nikad nekreativnije barke. Jedino je pobjednička prav a ali nije moga u tri đira već samo ispred žirija.A što se tiče fešte u starom gradu ono je strašno. Tehno i folk i kubici smeća , a grad jadan ujutro. To nije bokelška noć i ne smije biti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].