Simović: Odlučno i hrabro vratićemo Crnu Goru na put ubrzanog rasta i razvoja

0
Milutin Simovič

Ovo je vrijeme kada moramo sačuvati supstancu naše ekonomije da bi Crnu Goru vratili ponovo na put ubrzanog rasta i razvoja. Zato ćemo biti odlučni i hrabri da to ostvarimo. A mjera svega toga će biti održivost javnih finansija i pravednost, kazao je danas u Skupštini potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović.

On je istakao da je ovo vrijeme kada se zajedno moramo boriti za zdravlje i život svakog građanina, da očuvamo svako radno mjesto, svaki biznis, od najmanjeg preduzetnika, do velikih kompanija.

“Ovo je vrijeme kada i u ovoj krizi moramo imati viziju razvoja i u konačnom sve ove mjere moraju biti u funkciji prvo stabilizacije, a onda i razvoja”, rekao je Simović i naglasio da je ovo i vrijeme kada moramo biti odlučni i hrabri, u kojem treba sve dosadašnje razlike ostaviti po strani.

Ocijenio je i da je današnja rasprava u parlamentu potvrdila da je Crna Gora dala blagovremen, odlučan i efikasan odgovor na Kovid-19.

“Ni u završnoj riječi, kao što nijesam ni u uvodnoj, neću iznositi bilo kakve afirmativne statistike koje govore o našim rezultatima. Neću jer svaki oboljeli, a posebno izgubljeni život je beskrajno vrijedan, i razlog za brigu i žaljenje i tu nema mjesta za nadmetanje. Tu samo vidimo potrebu za nastavkom odgovornog i danonoćnog rada. Podsjetiću, da je ključ našeg zajedničkog rezultata bio u blagovremenosti, odlučnosti, dobroj organizaciji i odgovornom odgovornim upravljanjem krizom i iskazanom visokom sviješću građana”, rekao je potpredsjednik Vlade.

Snaga našeg odgovora na Kovid-19, dodao je, bila je u uspješnoj saradnji struke i institucija u njegovom kreiranju.

“Odmah smo napravili presjek ukupnog kapaciteta našeg zdravstvenog sistema. Nakon toga struka je napravila procjene potreba u svim oblastima. Istovremeno, počeli smo borbu da odložimo pojavu prvog slučaja, a nakon toga da kontrolišemo širenje, kako bi dobili na vremenu i pripremili se. I uspjeli smo. Svi zajedno. Donijeli smo dobre odluke i poštovali ih. U kratkom vremenu: Reorganizovali smo naš zdravstveni sistem, izgradili smo privremene bolnice, obezbijedili karantine, izgradili respiratorske centre širom Crne Gore, nabavili zaštitnu opremu i potrebne uređaje, i još mnogo toga”, zaključio je Simović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].