Savez sindikata: Solidarno i jedinstveno do boljih uslova rada

0

 

Samo solidarno, jedinstveno i složno se možemo boriti za bolje uslove rada, adekvatnu zaštitu na radu, veće zarade, sigurna radna mjesta, poručili su danas iz Saveza sindikata Crne Gore, čestitajući zaposlenima Prvi maj – Međunarodni praznik rada.

Savez sindikata u prvomajskom proglasu ističe da ovaj Prvi maj dočekujemo sa posebnim izazovom, koji će biti obilježen nastojanjem cijelog društva da se očuva zdravlje građana usled pandemije izazvane virusom Kovid-19, ali i nastojanjem da se usled tog izazova, koji je neočekivano pogodio cijeli svijet, odnosno globalnu ekonomiju, očuva zdravlje, postojeći standard građana i radna mjesta.

“Socijalni dijalog, pravo na organizovanje i kolektivno pregovaranje moraju biti sastavni dio programa ekonomskog i socijalnog oporavka; Radna mjesta se moraju očuvati kao i dostojenstven rad u zdravim i sigurnim uslovima rada, uz borbu protiv nesigurne i neformalne ekonomije; Zarada mora omogućiti dostojanstven život svih zaposlenih i njihovih porodica; Adekvatna socijalna zaštita mora obezbjediti i adekvatnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva”, navode u SSCG.

Kategorični su – niko ne smije biti zaboravljen.

“Posebno odajemo priznanje zaposlenima u zdravstvu i svim onima koji su za vrijeme aktuelne pandemije bili na svojim radnim mjestima i svojim požrtvovanim radom dali veliki doprinos u sprečavanju mogućih teških posledica za sve naše građane”, dodaju u Savezu sindikata, poručujući da smo solidarni i jedinstveni jači.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].