Sava Zurovac: SPC družina je družina koja je podržavala genocide, podjele i bila ratnohuškačka mašinerija

8
Crnogorski obraz

Nakon učestalih anticrnogorskih istupa koji dolaze iz redova Srpske pravoslavne crkve, negiranja Crnogoraca i Crne Gore kao nezavisne države, formiranje apostolske vlade koja je produžena ruka SPC, opasnosti po život našig građana zbog masovnih okupljanja pod okriljem SPC u vrijme pandemije izazvane koronavirusom, saopštenjem se ograsio predsjednik NVO Sava Zurovac, predsjednik NVO Crnogorski obraz.

U saopštenju se kaže:

Svjedoci smo ovih dana, istina u komšiluku, ali nedavno i kod nas, kako SPC sa svojim klerom eksplicitno dovodi u opasnost živote vjernika. Krajnji cilj je da privuku što veći broj vjernika, sjutra potencijalnih glasača za , ne obazirući se na pandemiju kao globalnu pošast s kojom se Svijetska zdravstvena organizacija, bezmalo godinu dana, bori upućujući stroge higijenske i druge zdravstvene mjere. Mjere SPC su suprotne navedenom pa u tom svetosavskom duhu  preminule osobe od smrtonosnog virusa COVID19,  u otvorenom sanduku, daju na cjelivanje, a vjernike i potencijalne glasače, stavljaju u smrtnu opasnost.

Suštinsko pitanje je, da li je SPC, uopšte hrišćanska crkva jer se svakim danom sve više uvjeravamo da se hrišćanski postulati u njoj ne poštuju. U toj anticivilizacijskoj postavi, da vjera bude osnov društva,  današnja organizacija SPC svakako prednjači jer je njihova vjera zasnovana na beskompromisnom vjerovanju osnova fanatizma, religioznog, nacionalnog i nažalost svakog drugog, đe je nauka zasnovana na sumnji, ugrožena i brutalno pogažena. U tom pogledu ne možemo govoriti o antitezi  “vjeronauke” koju srpski kler potencira, a koja u tom obliku ne postoji. Oni koji u to ne vjeruju biće razapeti na “srpski krst srama”i prokleti “svetosavskom kletvom”. To se paganstvo razbuktalo i po Crnoj Gori, na veliku žalost i prijeteću opomenu građanskoj i multinacionalnoj državi koja je prije nešto malo više od jednog vijeka bila svijetli primjer i mnogim evropskim, više razvijenim zemljama.

Postojanje SPC od 1219. godine je morbidna laž koja vrijeđa crnogorsku časnu istoriju i njenu ničim okaljanu Crnogorsku autokefalnu crkvu.

Godine 1921. Nakon srpske okupacije Crne Gore, ukazom regenta Karađorđevića, spajanjem Crnogorske autokefalne crkve i autokefalne Mitropolije Karlovačke u Vojvodini, nastaje SPC.  Ovo je istorijska činjenica i  nepobitan fakat koji su daleko od laži koju plasiraju srbijanski kvaziistoričari i svetosavski teolozi. Takvim izjavama i tvrdnjama, već 30 i više godina truju se pravoslavni hrišćani na Balkanu. Dokaz za to su i ratovi, koje je SPC blagosiljala.

Najgore je što je ista ta SPC družina, podržavala genocide, podjele i bila ratnohuškačka mašinerija koja je pod okriljem svetosavlja preuzvišeno nosila i krvavi krst, i krvavu kamu, i još krvaviju kokardu. Ista ta SPC je zbog ličnih interesa, podržala  Zakon o nacionalnoj nivelaciji, koji je donio Parlament Republike Srpske. Bio je to prvi rasni zakon poslije Ninbernških Hitlerovih zakona u Trećem Rajhu, koji je po nacionalnosti određivao šta može, a šta ne može neka nacija.

Postavlja se pitanje zašto pojedini sveštenici SPC vrše obrede čišćenja duše i tijela od Đavola iz nekoga. Jesu li s tim egzorcizmom krenuli i na neistomišljenike u Crnoj Gori? Zdravomisleći narod crnogorski dobro zna da su namjere svih religija zbližavanje ljudi, a ne razdor, mržnja i zlo koje Srpska crkva propagira. Citiraćemo GRK ZORBU koji je kazao: ŠUMA JE CRKVENA, CRKVA JE BOŽIJA, A BOG JE SVAČIJI. U tom zajedničkom bogu živi građanska i multietnička Crna Gora! Zebnja je u svim čestitim Crnogorcima i Crnogorkama da ta ista SPC u CG, sa svojom budućom Apostolskom Vladom i političkim tajkunima, ne zabrani slobodu mišljenja i govora, ne ukine druge vjere i ne zabrani ateizam svojim diktatorskim ponašanjem. Citiraćemo  i DIJAMIN DADU DIKTATORA UGANDE: “JA SVAKOM MOGU DA GARANTUJEM SLOBODU GOVORA, ALI NE MOGU DA GARANTUJEM SLOBODU POSLIJE GOVORA.”

Razmislite Crnogorci, kakvog ˝prijatelja˝ u Crnoj Gori imamo, saopštio je predsjednik NVO Crnogorski obraz Sava Zurovac.

8 KOMENTARI

 1. …PITA SAVU ZUROVCA DA “CRNOGOSKOM PUKU”-KAŽE..A I VAKAT JE VIŠE…”A NU BORA VI:KOJE BIO NA VLAST U CRNU GORU OD “1989-ABLejanja KONTRAREVOLUCIJE”-MITINGA GLADIH NIKŠIĆANA”.PA DO/NA KONAVALA I DUBROVNIKA I SVE DO 3O.KOLOVOZA.2O2O GODINE-U NAŠOJ MALCKOJ “POSLUŠNOJ” I ODANOJ KASAPINU I GROBARU SA DEDINJA-“ĐETETU-LJEVOREČANINU”?…MOŽDA SE TU KRIJE “TAJNA-DJELOVANJA SPC” ZA SVO VRIJEME-SLUGOVANJA “POVIJESNOG KVARTETA 4M”omira MILOŠEVIĆA I NJEGOVVIH NAŠLJEDNIKA Mila MAROVIĆA-“OKINUTOG(uškopljenog)-NA POLA-POSLIJED PODJELE PLIJENA-JE(LI) DA?

  NADAM SE GOSPARU SAVA ZUROVCU-DA STE RAZUMJELI MOJE “ŠTURO-PITANJE NEPODESNO-NEPISMENOG JOLA DTINJAKA-IZ DON NIKOVOG UBAVOG PRČANJA???…

  P.S.GOSPAR SAVA, DA(LI)MATE VREMENA..DA MI DOOBJASNNITE ONAJ “TELE GRAF”-N(V)AŠEG PREŠEDNIKA-UPUĆEN PATRIJARŠIJI U BIOGRAD-U POVODU UGINUĆA AJATOLAHA AMFLOHIJA-OD 3O.LISTOPADA.2O2O-POSLAT “BRZOM POŠTOM” TOČNO U 15.URA I 51.MINUT?..UNAPRED VAM BLAGODARIM-NA VAŠEMU—TRUDU …DA MI “PAMET-OSVIJETLITE…O VREMENIMA KOJE SU POZOBALE “BEKICE BEZ ČOBANA-ZAUZETI OKO POSLOVA-KOJI ŽIVOT ZNAĆE…VLADATI NEZ ODGOVORNOSTI..NARODM I PROPALOM-BANKROTIRANOM DRŽAVICOM-“PREMA SVECU I TROPAR”?

  • POŠTOVANI JOLE DRINJAK PENSIONER PRČANJ,
   NAS NE ZANIMA KO JE KOME POSLAO TELEGRAM ILI NIJE, NE ZANIMA NAS NI POLITIČKA PROŠLOST.
   JEDINO ŠTO NAS ZANIMA JE OČUVANJE CRNE GORE, SVEGA CRNOGORSKOG, OČUVANJE ČASNE ISTORIJE CRNOGORSKE, ČASNE CRKVE CRNOGORSKE, I NARAVNO GLEDAMO U BUDUĆNOST, DA KA CRNOGORCI I KAKO DOLIKUJE CRNOGORCU, SJUTRA IMA ŠTA OSTAVIT SVOM NASLEDNIKU, A TO JE ČASNO IME, ČASNU ISTORIJU I ČASNU CRNU GORU.

   • OSTADE VA(I)M NA KONAVLE I DUBROVNIK-A “TELE GRAF”.NIJE UZROK- NO POSLEDICA “GUBITKA-CRNOGORSKE SVETINJE… O B R A Z A-ČASTI I POŠTENJA+PITANJE KAD ĆE “PRVOBORCI”KRENUTI NA KONAVLE I DUBROVNIK KA ŠTO JE VILI BRANT NA VARŠAVU?!..? SU “PITANJA I ODGOVORI”NA KOJE “DEZERTER” JOLE DRINJAK,PENZIONER I BIVŠI “DOSTA VISOKI” ČINOVNIK-(TADAŠNJEG MINISTRA VOJNOGA-/MNE/-SR CG(?). ONO I DSZ”-IŠTE-TRAŽI I ČEKA EVO SUMALO 3O GODINA?
    NADAM SE DA SAM I JA I VI RAZUMNO I POŠTENO POSTAVLJALI “PITALICE”? NA KOJE JOŠ “KRIVCI NE DADOŠE SVOJ ODGOVOR”-NA UROĐENU BRUKU I SRAMOTU..KOJOM SE (PO MENI!)
    STIMAJE – OBRAZ DUŠANA SILNOGA-A BOGU MI I PETRA PRVOGA-ZA SLIČNE”PODUHVATE” NA DUBOVAČKO KONAOJSKOJ “RUVIEERI”,,,I DALJE?

    I DA ZAKLJUĆIM…:”NADA NIKAD NE UMIRE!..NEGO ONI ŠTO SU SE NADALI”-DA SE IZ NIŠTA MOŽE “NAPRAVITI(OČEKIVATI)-NEŠTO”?

    • OBRAZ CRNOGORACA NITI JE OSTAO, A NIJE NI BIO NA DUBROVNIK I NA KONAVLE, CRNOGORCI SU BILI PROTIV POHODA NA DUBROVNIK, ALI U SVAKOM ŽITU IMA KUKOLJA, IZDAJNIKA I PRODANIH DUŠA, BIĆE DOK JE SVIJETA I VIJEKA. MISLIMO, PONOVO KAŽEMO, NEMA POTREBE SE VRAĆATI U PROŠLOST, NITI POMINJATI TEZU IZ TOG VREMENA ˝ RAT ZA MIR ˝. OKRENIMO SE BUDUĆNOSTI, ONI KOJI SU ODGOVORNI ZA TAJ PERIOD, NIJESU MEĐU ŽIVIMA, BAR VELIKA VEĆINA ODGOVORNIH, ALI ZAŠTO O PONOVO POKRETATI KADA CRNA GORA I HRVATSKA, SADA IMAJU NAJBOLJU SARADNJU OD BIVŠIH JUGOSLOVENSKIH REPUBLIKA, ŽIVOT IDE DALJE.
     ŠTO SE TIČE TELEGRAMA, PONOVO VAM KAŽEMO DA NAS TO NE ZANIMA KO JE KOME I ZAŠTO POSLAO TELEGRAM, MOŽDA JE TO, NIJE MOŽDA NEGO SIGURNO URAĐENO IZ KURTOAZIJE, A MI IMAMO NAŠ STAV, A ON JE˝ SADUŠMANIMA I KRVNICIMA CRNE GORE, NIKAKVOG RAZGOVORA, NI U JEDNOM OBLIKU, PA NI TELEGRAMSKI˝
     TAKO DA, NAŠ DRAGI PRIJATELJU, AJMO DA SE OKRENEMO BUDUĆNOSTI I VIĐETI KAKO DALJE, JER OD PROŠLOSTI SE NE ŽIVI.

     • …JEDINO ONA ROMKINJA-ĆIJA PROŠLOST “NIJE ČARNOGORSKA” .PA JOJ “crnogorcii” PALE ŠTALE-(U “GLADNO NIKŠIĆE)- ZA BEKICE NA I OKOLO VLASTI-(DO SKORO)-U PASANH 32 GODINE..”PAŠALUKA-“TICA KUKAVICA”?..ŠTO NAMEĆE PITANJE?..:”A ZAŠTO SE “crnogoci” zovu “CRNO…”-A NIESU ROMI…?..NIJE VALADA.CRNO… E SU-POCRNJELI OD VELJE LJUBAVI ZA SER BIMA…?

     • Ne vala Jordane , niko bolje od Tebe ne životinjari, na razvalinama srpskoga carstva i pokušajima formiranja srpskoga svijeta, ne pošćivajući pošćenje Crnogoracah!
      Nisu tebi strune od gusala legle , ni na srce, ni na dušu, već su tebi opanci ,bez Tebe, na put krenuli,
      jordanizovani kuśo u širokijem čakširetinama!
      Nisi dostatan, ni dostojan pominjanja Crnogoracah, jerbo se ljubiš isto ka rusi, koje neki grbljani
      imitirau, u justa, jerbo ni Ti, ni takizi
      nemate obraza, spopala ve narodna omraza, bez Broza,
      svi ste GROZA, treba vam DOZA,
      tabletica, svih boja , tutti quanti,
      svi u pop ruga ma , NA DNU KACA,
      a sve će, da se u smeće baca!
      Crnogorski obraz je za odabrane, tebe tunan nema mjesta jole,
      kuśo i farabutu jedan …….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].