Saradnja kotorske lokalne vlasti i Društva prijatelja dubrovačkih starina

3

Nenad Vukadinović

Na poziv predsjednika Prijatelja Društva dubrovačke starine Nika Kapetanića, potpredsjednik opštine Kotor Nenad Vukadinović je ovih dana posjetio Konavle.

Na prijedlog domaćina Vukadinović je sa članovima Društva prijatelja starina Dubrovnika  obišao Pontu Oštro i upoznao se sa radovina na uređenju tvrđave na Prevlaci.

Vukadinović je u Konavlima posjetio Sokol grad i Knežev dvor u Dubrovniku, a bilo je riječi o načinu na koji ovo društvo funkcuioniše u Dubrovniku brinući o svojoj kulturnoj baštini, kao i o statutarnim odredbama društva.

Potpredsjednik opštine Kotor je domaćine upoznao i sa namjerom lokalne vlasti u Kotoru da uskoro formira posebno preduzeće za gazdovanje kotorskim zidinama.

Vukadinović je kazao za Skala radio da je Društvo prijatelja starina Dubrovnika spremno da pomogne savjetima i njihovim iskustvom kada je u pitanju gazdovanje zidinama na održiv način i briga o kulturnom nasljeđu uopšte.

On ih je pozvao da obiđu Kotor, pa je dogovoreno da će uzvrtana posjeta uslijediti za 15 dana.

3 KOMENTARI

 1. U Kotor ima dosta stovatelja konavoskih starina , pa i dubrovackih svakako. Evo recimo predsjednik opstine je sa odusevljenjem obilazio te starine svojevremeno, ali nikako da nadje vremena da ih ponovo obidje, a i stanovnici tih podrucja bi se obradovali toj posjeti.

  • A nećemo gospar, ne ośećamo se
   dovolhno dobrodošli, iako se nikome ogriješili nismo!
   Bilo nekada, spominjalo se, što ćemo
   tamo , kod križara, tamo njima!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].