Saradnja crnogorskiih zajednica iz Australije i Srbije

1
Mihailo Mandić sa Krstašima

Mihailo Mandić, predsjednik Crnogorske etničke zajednice Australije (Montenegrin Ethnic Association of Australia), je kao gost Udruženja Crnogoraca Srbije “Krstaš”, u četvrtak 30. maja, posjetio crnogorsku zajednicu u Lovćencu.

Mandić i predstavnici Krstaša, Ljubomir Perović, Milo Milojko, Dragan Martinović, Nikola Muhadinović i Milan Mudreša, su konstatovali dobru saradnju u proteklih 10 godina i dogovorili inteziviranje i nove vidove saradnje i buduće zajedničke projekte.

U Crnogorskom kulturnom centru gost iz Australije se, u razgovoru sa strukovnim vaspitačem Mirjanom Stevović, upoznao sa aktivnostima Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija”, prisustvovao času likovne sekcije najmlađih članova i probi plesne grupe, koja je uvježbavala tačku “Igranka” sa kojom će “Princeza Ksenija” nastupiti na Festivalu optimizma “Baby Exit” u Novom Sadu.

Mihailo Mandić je posjetio i školu “Crna Gora moja postojbina” koju UCS “Krstaš” drugu godinu organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore i Centrom za iseljenike Crne Gore.

Predavači, profesor književnosti Aleksandra Vučinić i profesor razredne nastave Gordana Krivokapić, su Mandića upoznali sa udžbenicima, programom rada i dosadašnjim rezultatima škole.

U posjetu Lovćencu predsjednik Crnogorske zajednice Australije je došao u pratnji predsjednika Crnogorske partije Nenada Stevovića.

Mihailo Mandić u školi Crna Gora moja postojbina
Mihailo Mandić sa najmlađim članovima CKPD Princeza Ksenija
Mihailo Mandić sa prosvjetnim radnicma iz CKPD Princeza Ksenija
Mihailo Mandić sa plesnom grupom CKPD Princeza Ksenija
Mihailo Mandić pored Njegoševe biste u Lovćencu

1 KOMENTAR

  1. Svaka cast kako saradjuju nasi iseljenici. Da je nasa vlast organizovana barem dio od,nase dijaspore dje bi nam bio kraj?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].