Radovi na podhodniku, po riječima izvođača, teku po planu i u skladu sa projektom

3
Radovi po planu

Radovi na pothodniku teku po planu i u skladu sa projektom, kazao je ing. Savo Ivanović, tehnički rukovodilac izvođača radova kompanije „Briv“ ekipi Skala radija koja je jutros posjetila gradilište.

Trenutno je završna faza pobijanja talpi i postavljanja razupora (konstrukcije za razupiranje).

Djelimično je završen iskop zemljanog materijala u temeljnoj jami, a u fazi je crpljenje vode iz temeljne jame do kote koja omogućava nesmetan rad, objasnio je ing. Ivanović i uputio nas, za sve dalje informacije na adresu tehničkog direktora Dejana Đutovića.

Na žalost, Đurović nije odgovarao ni na telefonske pozive, a ni na sms poruke.

Oko gradilišta se i dalje okupljaju znatiželjni Kotorani.

Istina manje nego prilikom početka radova, ali sa interesovanjem kad će ovaj posao biti završen i da li ćemo sezonu dočekati sa gotovim objektom.

Na gradilištu smo primijetili da je posao oko postavljanje talpi uglavnom završen i da je ostalo još jedna da se do kraja pobije, na kojoj je već zavaren nastavak.

Uključene su i jake pumpe kojima je zadatak da ispumpaju vodu iz temeljne jame.

Podsjetićemo da je tokom izvođenja pripremnih radova došlo je do naprsnuća plafona i zidova na zgradi Lučke kapetanije koja je popucala na više mjesta. Inspekcija i struka je bila na licu mjesta i konstatovala da postoje određena naprsnuća. To nam je, gostujući u Skala radiju zadnjeg dana prošlog mjeseca potvrdio i Dejan Đurović, tehnički direktor preduzeća Briv koje izvodi radove na ovom objektu.

On je tada kazao da izvjesne štete ima, ali da je ona gotovo zanemarljiva i da će sva oštećenja biti sanirana. Naprslina ima, ali je to bilo očekivano. Njegova konstatacija je da statika objekta nije ugrožena niti je dovdena u pitanje. Radi se o malim vibracijama tokom pobijanja talpi, a kako odmiču radovi više se ne osjećaju niti će moći da utiču na statiku bedema sa druge strane magistralnog puta, rekao je on.

3 KOMENTARI

  1. To ti je reko bivši predsjedničić dEla građana Kotora.
    Muke vaše što se radi i gradi poslije vašeg nerada i Z-akonskog zapošljavanja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].