PUP Kotora sjutra u nastavku rada Savjeta za praćenje njegove realizacije

4
Kotor

Branko Nedović

Branko Nedović

Nastavak rada Opštinskog savjeta za praćenje realizacije Prostornog urbanističkog plana kotorske opštine, kao krovnog dokumenta iz ove oblasti, je sjutra na sjednici koja je zakazana za 10 sati.

Riječ je o najvažnijem prostorno planskom dokumentu naše opštine koji definiše namjenu prostora i omogućava brže dobijanje građevinskih dozvola, a samim tim i brži početak radova na pojedinim investicijama, podsjeća za Skala radio Branko Nedović, potpredsjednik opštine Kotor.

Značaj Prostornog urbanističkog plana je utoliko veći ako se zna da se svi ostali planski dokumenti moraju uskladiti sa ovim planom, a to su svi Detaljni urbanistički planovi, zatim prostorni planovi nižeg reda, pojedinih naselja, studije o lokacijama.

Na naše pitanje da li su članiovi Savjeta stručni ljudi koji mogu odgovoriti ovom poslu, Nedović je kazao da je riječ o najstručnije mogućem tijelu kao  zamjena za revizorske organe koji su ukinuti novim zakonom.

Članovi Savjeta su eminentni stručnjaci iz Ministarstava uređenja prostora i kulture u zaštitarskom smislu, stručnjaci iz urbanizma, arhitektonske i građevinske struke, prostorni planeri, stručnjaci za vodovod, telekomunikacije, putnu infrastrukturu, kazao je Nedović.

4 KOMENTARI

  1. E da to Morinjani traže, Nego sve je jasno ko se krije i što iza brda valja kada je kotorski DPSu pitanju.

  2. Dosta nas ceka taj famozni pup i pored rusa i drugih, i jos ce cekati sve su prilike. Pogledaj Muo ne mogu do kuce normalno doc kao da se zimi nije moglo kopati i raditi oko puta….

  3. Ima da cekamo PUP min godinu – dvije, citav zaliv trpi zbog kasnjenja i opstinara.Nego gore li vam sterike dolje. Umjesto da puste te ruse da grade i kupe trafostanicu koja će svima nama koristiti, do daljnjeg citajmo novine uz sterike. Cujem polomija si dva pjata kad je nestalo struje…

  4. Dajte vise opstinari usvojie taj plan PUP zasto cekamo ovoliko, prica se po Morinju da ce biti pravi mali grad, vec ja napravljen ovaj lijepi objekat ovih rusa na glavici, do njih neki rusi planiraju neko čudo od komleksa tako se prica. Vrijeme je vise da i mi MORINJANI zivnemo i izgradimo ovaj kamenjar, toliko zaslužujemo!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].