Prvih dana jeseni nevolje sa prvom jakom kišom u Kotoru

2

 

U Kotoru prva jaka kiša i obilne padavine, nakon dugog sušnog perioda, izazvala je poplave i brojne odrone na saobraćajnicama, a zapušen bujični kanali na mnogim mjestima duž kotorske opštine su se izlili.

U zalivu i brojne barke su potopljene od velike količine vode i naglo narasle plime.

Provreo je i slap Škurde u brdu iznad Gurdića.

Ako je išta dobro donijela sinoćnja kiša to je vodu u izvorištima, pa će nam valjda ukinutu restrikciju, prve su reakcije građana za Skala radio.

Pozvali smo gradski Vodovod odakle su nas informisali da je voda na čitavom području kotorske opštine upotrebljiva za piće.

Za kotorske vatrogasce noć je bila neprospavana.

Oni su ispumpavali poplavljene brojne objekate na području kotorske opštine, kazao je za Skala radio Maskim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

Vatrogasci su djelovali kod bazena u naselju Kongo u Škaljarima i Mravinjaku u Dobroti, zatim su ispumpavali vodu u ugostiteljskim objektima na Prčanju, a intervenisali su i u novom bazenu „Nikša Bućin“.

Ukupno su odgovorili na oko 30 poziva građana.

Tokom jutra vatrogasci su nastavili sa intervencijama, ali i u gašenju požara na Prčanju. U pitanju je objekat u izgradnji koji su gasili deste vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila, kazao je Mandić.

2 KOMENTARI

  1. …DATI NEBO ZAPLAKALO..ZA “VJEČNIM PUTNICIMA-NA VJEČNI POČINAK”-I BREZ MITINGA NA “PJACU OD SATA PRIJE 31/32 GODINE”-SLOBO SLOBODO-SLOBDANE-NAŠE ROSNO CVEĆE…CIJELI KOTOR ZA TOBOM SE KREĆE-PRIJE SVIJE RADNICI-“BARJAKTARI” JUGOPETROLJA I BOKEŠKE BANKE-POD BANDIJERE CRNE GORE I SRBIJE?!…

    KO ZNA..ZAŠTO JE TAKO MORALO BITI? TEKE TE DVIJE (TADER) NAJAČE KUĆE)-PLATILE SU “BOGA SVOGA”-PRIVATIZOVANE-OLITI NA PJACU BJELOSVETSKIH MANGUPA PRODATI SU -ZA “VELJE PARE”-OD KOJI IM (NE)BASTA NOVO OGRADITI-JEDINO PODPORTIK-NAPRAVITI U POTNJE 32 GODINE-ARČENJA….NE RAČUNAJUĆI POTOP “JUGOOCEANIJE” I RUŠENJE HOTELA I PREDUZEĆA “FJORD” -STAROG-PO GODINAMA MALOLJETNIK?!…”PO TUĐOJ BLIZNIVCI”-NE BOLI…A BRE “SRBI”…?

    LJEPE POZDRAVE VAM ŠILJEM IZ UBAVOG DON NIKOVOG PRĆANJA SA DVA HOTELA: NA GLAVATI…(MESNA ZAJEDNICA PRČANJ).. I NA MARKOV RT(MESNA ZAJEDNICA GORNJI I DONJI STOLIV) …?!

  2. Ovo je dokaz zasto odlazeca vlast nije dobila podrsku gradjana.Direktor Komunalnoga Popovic i Direkcije Mrdak nijesu imali osjecaj ono sto traze gradjani Skaljara,da se u susnom periodu saniraju i ociste bujicni kanali.Nova vlast neka se uci na greskama i neznanju odlazece,to ce gradjani cijeniti i nagraditi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].