Prva sjednica Administrativnog odbora u utorak

0

Administrativni odbor, na prvoj sjednici u utorak, 27. oktobra pokrenuće postupak za utvrđivanje kandidata za predsjednika i članove stalnih odbora u Skupštini Crne Gore i razmatraće zahtjeva pojedinih poslanika prošlog saziva za ostvarivanje prava na naknadu nakon prestanka funkcije.

Na dnevnom redu je izbor zamjenika predsjednika Odbora.

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine, održanoj 20. oktobra, Milun Zogović iz Demokratskog fronta izabran je za predsjednika Administrativnog odbora.

Izbrano je još 12 njegovih članova, a koalicije i partije su zastupljene srazmjerno broju mandata u crnogorskom parlamentu.

Na dnevnom redu je donošenje rješenja o prestanku prava na zaradu, zbog prestanka funkcije poslanika i razmatranje zahtjeva pojedinih poslanika prošlog saziva za ostvarivanje prava na naknadu nakon prestanka funkcije.

Odbor će, kako je najavljeno, donijeti rješenja o o zaradi za poslanike u Skupštini Crne Gore novog saziva, koji profesionalno obavljaju funkciju.

Predviđen je i dogovor o zakazivanju posebne sjednice u vezi sa ostvarivanjem poslovničkih nadležnosti, metodu rada i o različitim gledištima poslaničkih klubova na ulogu i funkciju Administrativnog odbora.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].