Promjena odluke: Građani mogu da izađu iz domova i nedjeljom od 5 do 13 sati

0

 

Naredbom Ministra zdravlja omogućiće se kretanje građanima i nedjeljom do 13 sati uz striktno pridržavanje svih ostalih mjera.

Zabrana kretanja važiće od ponedjeljka do petka od 19 do 5, a subotom i nedjeljom od 13 do 5 sati narednog dana.

Kako je objavilo Nacionalno koordinaciono tijelo, oni su na prijedlog Instituta za javno zdravlje, a u skladu sa informacijama nadležnih bezbjednosnih službi da se većina građana pridržava propisanih privremenih mjera, dalo saglasnost da Ministarstvo zdravlja ublaži zabranu izlaska građana iz objekta stanovanja vikendom.

Mjerama koje je 30. marta donio NKT, građanima je bio zabranjen izlazak iz domova od subote od 13 sati do ponedjeljka u 5 sati.

Ova zabrana ne odnosi se na lica koja obavljaju redovne radne zadatke i pružaju usluge od javnog interesa, a nezamjenljiv su uslov života i rada građana (zdravstvo, inspekcijski organi, policija, vojska, vatrogasne službe, komunalne službe, mediji-uključujući lica koja gostuju u medijskim emisijama, poljoprivredne djelatnosti na gazdinstvima i sl.), što se dokazuje potvrdom koju izdaje poslodavac.

Ovo su ostale mjere koje je  30. marta donio NKT: 

1. zabrana boravka na otvorenom javnom prostoru, u periodu od 5 do 19 časova, djeci mlađoj od 12 godina života, bez prisustva jednog roditelja, staratelja, usvojioca, hranioca ili drugog punoljetnog člana porodičnog domaćinstva, uz obavezu pridržavanja propisane mjere udaljenosti od drugih lica najmanje dva metra;

2.  zabrana sportskih i rekreativnih aktivnosti na svim javnim površinama;

3.  zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je, kako se navodi u saopštenju, konstatovalo da se naredbe ne poštuju u neophodnoj mjeri, kao i da se Crna Gora država nalazi u prelomnom trenutku pandemije koronavirusa koji će definisati dalji tok.

M.D. 

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].