Privremeno se obustavlja drumski i željeznički međunarodni saobraćaj, prizemljeni avioni Montenegro Airlines-a

1

 

Sav međunarodni putnički drumski, željeznički i vazdušni saobraćaj se obustavlja, saopštila je Vlada Crne Gore.

Kako su kazali, crnogorskim državljanima obezbijediće se povratak u zemlju, a istekla lična dokumenta smatraju se važećim.

Svi putnici iz inostranstva moraće po povratku u zemlju da provedu u karantinu najmanje dvije sedmice.

Takođe, ograničava se broj ljudi u šalter salama.

Ovo su najnovije privremene mjere koje je Ministarstvo zdravlja donijelo nakon današnje sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprečavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštitu stanovništva Crne Gore od novog virusa korona.

“Državni organi, organi državne uprave, organi lokalne samouprave i lokalne uprave obavezuju se da lična dokumenta (lična karta, pasoš i vozačka dozvola), koja posjeduju građani, izdata nakon 2008. godine, a kojima je istekao rok važenja, po osnovu kojih ostvaruju pred tim organima neko svoje pravo ili izvršavaju obavezu, smatraju važećim”, napominju u Vladi.

Ograničava se broj građana u šalter salama područnih jedinica i filijala Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih organa državne uprave, tako što u šalter sali, nezavisno od površine, ne može da boravi više građana od broja postojećih šalterskih mjesta.

“Vlada ponavlja da će svim našim državljanima u inostranstvu omogućiti povratak u zemlju. Svi putnici iz inostranstva moraće po povratku u zemlju da provedu u karantinu najmanje dvije sedmice. Ovo su najnovije privremene mjere koje je Ministarstvo zdravlja donijelo nakon današnje sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprečavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštitu stanovništva Crne Gore od novog virusa korona”, ističu u Vladi.

Posebni slučajevi koji su predmet međudržavne saradnje i potreba od posebnog državnog interesa, a naročito za potrebe javnog zdravlja razmatraće i o njima odlučivati Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Takođe i Montenegro Airlines je privremeno obustavio letove zaključno sa 1. aprilom 2020. godine.

“Svi naši putnici mogu se detaljnije o svemu informisati na oficijelnom sajtu nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines www.montenegroairlines.com , putem kol-centra i poslovnica Montenegro Airlinesa i/ili preko prodajnih agencija. Montenegro Airlines, crnogorska nacionalna avio-kompanija, intenzivno prati situaciju koja se tiče koronavirusa te implementira sve naredbe i preporuke relevantnih zdravstvenih institucija, Ministarstva zdravlja Crne Gore, Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Svjetske zdravstvene organizacije SZO, Evropske Agencije za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) kao i Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz IATA”, kažu u MA.

Kompanija, takođe, preduzima sve neophodne mjere predostrožnosti i pridržava se svih procedura koje su predviđene u ovakvim slučajevima.

M.D. 

CdM

 

1 KOMENTAR

  1. Zaustavite supermarkete koji ama bas ne postuju nijedan uput, konkretno u Voliju je na kasama unutra redovi kao za praznike, losa organizacija i prava su rizicna sredina upravo oni, zatvorena je cijela Crna Gora i pustili smo njih da rade sto hoce

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].