Pritvor za 19 osoba iz Budve, Tivta i Kotora

3

 

Osnovno državno tužilaštvu u Kotoru predložilo je za 19 osoba određivanje pritvora zbog kršenja naredbi Ministarstva zdravlja.

Iz tog tužilaštva objašnjavaju da je riječ o osobama sa područja Budve, Tivta i Kotora.

“Ovakve odluke su donijete zbog postojanja osnovane sumnje da su ova lica izvršila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti ili krivično djelo izazivanje panike i nereda. Radi se o licima koja su suprotno naredbi Ministarstva zdravlja otvorila ugostiteljki objekat ili frizerski salon. Kada je krivično djelo izazivanje panike i nereda u pitanju predlagali smo pritvor u slučaju širenja lažnih vijesti o broju zaraženih i umrlih u Crnoj Gori od posljedica korona virusa. Pratićemo pažljivo svaku objavu na društvenim mrežama i reagovati ukoliko u tim objavama ostvare elementi krivičnog djela”, saopštila je Tijana Čelanović, portparolka ODT Kotor.

U kotorskom osnovnom tužilastvu za sada imaju jednu osobu koja je kršila samoizolaciju i nadaju se da se taj broj neće povećavati jer je i u ovim slučajevima procedura jasna i efikasna. Oni koji prekrše samoizolaciju po nalogu zdravstveno sanitarne inpekcije smještaju se u karantin, nakon čega ih čeka postupak pred tužilaštvom i zakonski propisi koji se dosljedno sprovode u odnosu na svako lice.

“Mi bez izuzetka određujemo zadržavanje i predlažemo pritvor. Činicemo to i ubuduće ukoliko građani ne budu poštovali propisane mjere. Alternativa je da ostanete kod kuće i da poštujete donijete mjere. Na vama je odgovornost i izbor, a svako kršenje mjera će se sankcionisati. Zbog toga ponavljamo raniji apel građanima Budve, Kotora, Tivta da ostanu kod kuce i da postuju mjere koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo”, navela je Čelanović.

3 KOMENTARI

    • …PRIJE BI TE “MOJI srbiI”-PUŠTALI DA IM GLAVU OKINEŠ-NEGO DA IM ZABRANIŠ “srbovanje”-uz pričešće iz onoga kolektivnog vagana-korita i one “samorane ožice”-koja nezna da pliva-jer “vodu-mare nije nigda viđela-okusila..liznula”..Ako meni ne vjerujete -tu su u Kotoru-starom gradu i okolici, ožicini-vaganovi duperajci(duperaju-koriste)…Moj gad-camarad BUĐONI BUZDOV AN-Pero GUDIN-Grujo prosulja-dančulova-..ostala im braća,seke,rođaci..tazbine…pa neka ti oni (ne)potvrde..njihove od iskona -adete….?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].