Vatrogasci u Kotoru: Pripreme za zimsku požarnu sezonu, uz obaveznu dezinfekciju javnih prostora

1
Maksim Mandić

U Službi zaštite i spašavanja opštine Kotor je stanje redovno, niko od vatrogasaca nije obolio od koronavirusa i svi su na poslu, saopštio je za Skala radio komandir ove službe Maksim Mandić.

Služba zaštite radi 24 sata, a ovih dana u toku su pripreme za zimsku požarnu sezonu uz obaveznu dezinfekciju javnih prostora.

Na osnovu plana koje je donijela Služba zaštite, a shodno naredbi predsjednika opštine i Štaba za praćenje infekcije COVID-19, Služba zaštite obavlja dezinfekciju svih opštinskih i državnih ustanova na teritoriji kotorske opštine.

To su Dom zdravlja, Opšta Bolnica, sve osnovne i srednje škole, predškolske ustanove i fakulteti, Osnovni sud i Sud za prekršaje, upravna zgrada Opštine, dok DVD iz Perasta radi dio prema Risnu, vrtiće, Dom starih, tamošnju Osnovnu školu, javne površine itd.

Prije neki dan, podsjeća Mandić, kotorski vatrogasci su dezinfikovali kompletan donji put u Dobroti kojim naši sugrađani najviše šetaju, a danas (1.12.) će odraditi dezinfekciju parking prostora ispred tržnih centara Laković, Voli, Butiko i javnih površina ispred većih prodajnih mjesta na teritoriji kotorske opštine.

Što se tiče zimske sezone, potrebno je da sva grijna tijela budu ispravna i svi komini uredno očišćeni, poručuje Mandić.

Mandić posebno pažnju skreće na klima uređaje i produžne kablove za njihovo napajanje strujom koji mogu biti veliki rizik, jer presjek kablova ne zadovoljava potrošnju struje koju klima vuče, pa može lako doći do požara.

Osim toga, u vrijeme predpraznično, kada se dekorišu stanovi i kuće, potrebno je biti pažljiv i sa lampionima i svjetljkama na novogodišnjim i božićnim jelkama i ostalom dekoracijom i ne ostavljati ih upaljene bez nadozra, tj. kada se napuštaju objekti. Na tim žaruljama može doći do opasnih požara o čemu svjedoče ranija iskustva, kazao je Mandić

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].