Prioritetne investicije Direkcije za uređenje Kotora i tokom sezone

4
Kotor

Ivo Magud

Ivo Magud

Uz dobijenu saglasnost od gradonačalnice Marije Ćatović za nastavak radova i tokom turističke sezone, budući da je do septembra na snazi Odluka o zabrani gradnje, opštinska Direkcija za uređnje grada je pred kraj prošle sedmice sklopila ugovor sa firmom “Brend” za izvođenje radova pristupne staze prema pothodniku u Dobroti i staze od Doma zdravlja do Instituta za biologiju mora.

Rok za završetak je 15 dana, a Ivo Magud, direktor Direkcije vjeruje da će ovaj posao i prije biti okončan.

Takođe je sklopljen ugovor o sanaciji Doma kulture u Prčanju, koji predviđa rekonstrukciju krova i zamjenu bravarije, rok završetak je 35 dana, a ovaj posao košta 15 hiljada eura.

Nadalje, Direkcija ja sklopila ugovor i sa firmom “Dema” na izvođenje radova na šetnoj stazi do tvrđave San Đovani, ali ovi poslovi neće remetiti komunikaciju turista prema bedemima.

Na žalost, kazao je Magud, poništena su tri tendera jer ponuđači nijesu ispunili uslove, a riječ je o izvođenju horizontalne signalizacije, drugi tender se tiče poslova na održavanju trotoara, trgova i ulica, a treći na održavanju bujičnih kanala.

Magud apeluje na strpljenje građana, posebno kada je u pitanju popravka ili zamjena pojedinih polomljenih ploča u starom gradu, jer zakon o javnim nabavkama ne dozvoljava neposredno sporazumijevanje sa izvođačima radova, što usporava početak ovog posla, pa se tenderi moraju ponovo raspisivati.

Za sanaciju puta Jaz -Trsteno je raspisan tender, kao i za održavanje lokalnih puteva koji prije svega podrazumijevaju krpljenje udarnih rupa i sanaciju saobraćajnica kroz Industrijsku zonu.

Tokom ove sedmice u Direkciji očekuju da bude raspisan tender za nastavak sanacije crkve Sv. Pavla u starom gradu, za koju su usaglašena  rješenja spornih detalja sa revizijom i projektantom.

Budući da je ovaj projekat veoma zahtjevan čekao se i spisak licenci koje ponuđači moraju da dostave, rekao je Magud.

4 KOMENTARI

  1. E KOTORANI PRIORITETI PRIORITETA I TD. DA CETE BAR JEDNOM NESTO ZAVRSITI U ROKU BILO BI SJAJNO. A TI MICO CEKAJ PUP BRZO CE, FORMIRAN JE SAVJET KOJI VODE EMINENTNI STUCNACI. DJE SU TI STRUCNACI BILI DO KRAJA 2012.GOD. DO KADA JE BIO ZAKONSKI ROK.

  2. Zar PUP Kotora nije prioritet prioriteta pa onda svi ti investitori koji ga cekaju par godina i gomila novaca koja može da se iskoristi od istih tih investitora, stoji nam novac na tacni, a mi ne umijemo da ga iskoristimo kada kriza drma li drma. Svi oni koji žele da investiraju u našoj državi preko pola miliona dao bih im državljanstvo i procedure rješavanja problema ako ga ima po ubrzanoj proceduri. Mada i to treba znati.

  3. Katastrofa!
    to im je bio prioritet ali kako se prica da je nekome u interesu da se put ne zavrsi,cim je pijesak nasut ,otpocinje se otkopavanje i spajanje ko zna koga na vodovodnu mrezu ,od jucerasnje kise put vec nagrdjen ,tako da to nece ni zavrsit jer Daosine i ne spominju vise nikako! Tako da treba napraviti protest jer ovi ni jedan projekat ne mogu finalizirat…..

  4. Nevjerovatno je da nije asfaltiranje puta kroz Daoshine postalo jedno od prioritetnih investicija koje su se trebale zavrsiti…
    Vec liceci na Skadar na Bojani, s obzirom da se put radio evo vec mozda i vise od mjesec dana bez ikakvih rezultata. Naime, Skadar i izgradjen bio je kvalitetan, dok put je neopisivo lose odradjen, sahte ostale nezasticene, put blokiran od strane (pobijanjem metalnih kolaca po sredini puta) vlasnika posjeda koji se granice sa putem. Nevjerovatno i tragikomicno, da se za izodjaca radova uzima preduzece gdje plata vec 6 mjeseci nije isplacena , gdje je inspekcija tu? Sada put ponovo prekopan kanalima i ponovo (naravno) neprohodan ceka prvu kisu koja ce transportovati cijeli tampon na glavnu magistralu….
    Dali se vec neko prokletstvo nadvilo nad Kotorom ili samo puka slucajnost….: Daoshine, Setaliste Dobrota, Dvorana, Zaobilaznica, Lift…..Do kada ovako?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].