Prikupljeno više od četiri miliona eura donacija

0

 

Za manje od deset dana na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti uplaćeno je više od četiri miliona eura donacija, saopšteno je danas iz Vlade.

Kad se vrijedne ruke slože, sve se može – pa i do više od četiri miliona eura za manje od deset dana. Na računu NKT u 14 časova – 4.275.477,44 eura i 42.000 dolara”, objavljeno je na zvaničnom nalogu Vlade na Twitter-u.

Donacijom od pola miliona eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti Samih Saviris, vlasnik kompanije Orascom development koji u Crnoj Gori gradi turističko naselje Luštica bay, potvrdio je riječi predsjednika Vlade Duška Markovića da Crna Gora ima društveno odgovorne i respektabilne strane investitore.

Sa ovom donacijom, 27. marta u 14.00 sati, dakle za manje od 10 dana od otvaranja računa za donacije Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, iz zemlje i inostranstva uplaćeno je preko 4 miliona eura.

Do ovog trenutka 896 kompanija i pojedinaca iz zemlje i inostranstva uplatilo je 4.275.477,44 eura i 42.000,00 dolara.

Sva sredstva uplaćena na žiro račun NKT trošiće se transparetno, u skladu sa sugestijama donatora i za potrebe podrške sistemu u borbi protiv posljedica korona virusa, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].