Pribilović obišla pijace i markete: Poštujte mjere, nije nam cilj kažnjavanje

2
Suzana Pribilović

Ministarka javne uprave, nadležna za nadzor rada Uprave za inspekcijske poslove, zajedno sa direktorom Uprave za inspekcijske poslove, Alijom Košutom, obišla je nekoliko tržnica i marketa kako bi provjerila da li se poštuju mjere sprječavanja širenja korona virusa. Pribilović je pozvala građane, poslodavce i prodavce da poštuju sve mjere, kao što su i do sada, jer nikome nije cilj kažnjavanje.

Kako je saopšteno iz MJU, ministarka je posebno zahvalila zaposlenima u marketima i tržnicama na njihovoj posvećenosti i anagažovanosti u prethodnom periodu.

”S obzirom na to da je Ministarstvo javne uprave zaduženo za nadzor koordinisanog rada Uprave za inspekcijske poslove, nakon održanog sastanka sa direktorom i predstavnicima Uprave, dogovorili smo se da danas obiđemo određene tržnice i trgovačke centre, kako bismo izvršili kontrolu i nadzor primjene mjera i naredbi Vlade Crne Gore”, saopštila je Pribilović.

Ona je kazala da još postoji opasnost od virusa, istakla važnost poštovanja mjera, prvenstveno nošenja maski i držanja distance u zatvorenim prostorima, jer će jedino takav naš odnos i takvo naše ponašanje omogućiti da se i u narednom periodu borimo sa ovom epidemijom, da ostanemo zdravi kako mi, tako i članovi naše porodice i naši prijatelji.

“Uprava za inspekcijske poslove je do sada dala veliki doprinos i njen rad je bio značajan u prehodnom periodu. Upravo iz tog razloga sam i sama danas sa njima na terenu, kako bih dala dodatni podsticaj kako poslodavcima, tako zaposlenima, a i samim građanima da istrajemo u poštovanju mjera”, ocijenila je Pribilović.

“Znam da nije prijatno nijednom poslodavcu, ni prodavcu da zabrani građaninu ulazak u objekat jer nema masku i upozori da mora držati distancu, ali isto tako sam mišljenja da kada to saopštimo na lijep način, da će svaki građanin to razumjeti. Isto tako znam da je nama sa ovih prostora teško da držimo distancu, da se ne zagrlimo i ne rukujemo kada se sretnemo, ali treba da shvatimo da je sve to u našem interesu’’, izjavila je ministarka.

Ona je kazala da cilj tog obilaska nije kažnjavanje, već preventivno djelovanje kako bi, u slučaju zapaženog nepostupanja po mjerama, upozorili da se iste poštuju.

“Ukoliko ubuduće dođe do nekog drastičnijeg kršenja mjera, Uprava za inspekcijske poslove će to sankcionisati, iako to nije cilj ni nama, ni Vladi Crne Gore, niti bilo kome u ovoj državi. Iz tog razloga još jednom pozivam građane, poslodavce i zaposlene da izrečene mjere poštuju kako bismo iz ovoga izašli kao pobjednici. Imajući u vidu vrijeme iza nas i ono što smo pokazali, nijednog trenutka nemam sumnju da ćemo u tome i uspjeti”, zaključila je Pribilović.

2 KOMENTARI

  1. Poštovana ministarko,konačno da ste gdina Košutu i njegovu zamenicu gđu Marković “izveli” na teren,i objasnili im šta treba da rade.Jer na primeru Kotora,nigde ih nema i nisu se pojavljivali ovi iz UIP a.
    Verujem da vas je potako njihov nerad i neefikasnost,pa ste svojim primerom gospodi pokušali na korektan način saopštiti istinu.
    Suvišno je čak i pričati o demagoškom prustupu i paradnom iznošenju potpunih dezinformacija gdina Košute,koji verujem zbog pomoćničkih loših izveštaja ima zamagljenu sliku realanosti.I mi vas u Kotoru konačno čekamo u obećanoj kontroli tuskih radnji.

  2. Nesto me tema natjerala na zlo…

    Provjerim NGO u Kotoru koje su aktivne… Malo se iscacka… To su donacije od velikih stranih organizacija, kakvih princeva… Ne budi lijen proveri i zvanicno prijavljene cifre… Mnogo vece sume donirane nego potrosene, pa eto mozda i Skala da provjeri…

    Posebno mi simpaticni ovi sto ciste plaze za 10.000 eur, a svi volonteri, nikome placeno…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].