Preporuka skupštinske većine organima upravljanja kotorskih preduzeća i javnih ustanova

3
Kotor

Odbornici skupštinske većine Opštine Kotor jednoglasno su donijeli preporuku sa kojom su upoznali organe upravljanja u akcionarskim društvima, preduzećima i javnim ustanovama. Preporuka sadrži sugestiju da naknada za rad članova Odbora direktora preduzeća, Upravnih odbora i Savjeta čiji je osnivač lokalna uprava ne treba da bude veća od 250 €, koliko mjesečnu primaju odbornici u SO Kotor.

Preporuka je donešena na sjednici Kolegijuma predsjednika SO Kotor 20. decembra prošle godine, kojom je predsjedavao predsjednik Jovo Suđić, a pored njega podržali je predsjednici Odborničkih klubova: Željko Avramović (DPS), Vido Drašković(LP), Ljiljana Velić(HGI), Božidar Zvicer (SD) i Bruna Lončarević, samostalna odbornica.

Odgovora, kako saznaje Skala radio, još nema. Da li će pozvani prihvatiti preporuku, nije poznato, ali jeste koliko je članova organa upravljanja u akcionarskiim društavima, preduzećima i javnim ustanovama koje plaćaju građani Kotora i o kojim se iznosima radi.

 1. AD Luka Kotor
  U ovoj kotorskoj kompaniji, koja je akcionarsko društvo, organ upravljanja je Odbor direktora koji broji 5 članova.Članove Odbora bira Skupština akcionara, na način što 3 člana predlaže Opština kao većinski vlasnik, a dva člana se biraju iz reda predstavnika ostalih akcionara-Fonda PIO, ZZZ,  Zbirnog kastodi CKB računa i manjinskih akcionara.
  Predsjednik Odbora prima nadoknadu od 1020 € mjesečno, a članovi po 510 €.
 2. Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora
  U Direkciji je organ upravljanja Savjet koji broji 7 članova
  Predsjednik Savjeta prima 350 € a članovi po 250 €.
 3. Kumunalno preduzeće Kotor
  Organ upravljanja u ovom preduzeća je Odbor direktora koji broji 3 članova. Predsjednik prima mjesečnu naknadu od 300 € a članovi po 200 €.
 4. Preduzeće Vodovovod i kanalizacija doo
  Organ upravljanja je Odbor direktora koji broji 3 člana. Predsjednik prima 300 € a članovi po 250 € mjesečne naknade.
 5. Turistička organizacija Kotor
  Organ upravljanja je Savjet. Broji 7 članova. Mjesečna naknada i za predsjednika i članove ovog rukovodećeg organa iznosi po 200 €.
 6. Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor
  Savjet Centra je rukovodeći organ. Broji 5 članova. Predsjednik mjesečno prima 200 € koliko i članovi.
 7. OJU Muzeji Kotor Organ upravljanja Opštinskom javnom ustanovom Muzeji Kotor je Savjet. Broji 5 članova. Predsjednik Savjeta mjesečno prima 250 €, a članovi po 200 €.
 1. Lovanja d.o.o.
  Organ upravljanja je Odbor direktora. Broji 3 člana. Predsjednik prima 300 € a članovi po 250€. Dva člana pripadaju kotorskoj opštini.
 2. VODACOM, Zajedničko Uslužno i Koordinaciono Društvo za vodosnadbijevanje i odvođenje otpadnih voda za Crnogorsko primorje
  Odbor direktora Vodacoma ima 7 članova. Predsjednik i članovi primaju po 150 €. Jedan je ispred opštine Kotor.
 3. Preduzeća za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda za Opštine Kotor i Tivat
  Odbor direktora broji 5 članova. Predjednik prima 300 € a članovi po 200 € mjesečne naknade. Dva člana su kotorske opštine.
 4. Javni emiter Radio Kotor
  Savjet Radio Kotora broji 5 članova. Mjesečna naknada predsjedniku i članovima iznosi po 125 €.
 5. Savjet za naziv trgova i ulica
  Savjet broji 11 članova. Mjesečna naknada je po 125 €.
 6. Savjet za saobraćaj
  broji 7 članova, a mjesečna naknada je po 125 €.

3 KOMENTARI

 1. Savjet za naziv trgova i ulica po 125e mjesecno. Sram da vas bude neradnici, sto se sastajete jednom u 3 godine i mjesecno opalite 125 eura, tacnije 1500 eura po osobi godisnje, ili jos preciznije, svi skupa uzmete za nista od naroda 16500eura. Da ne spominjemo ove druge eksperte. Sve ljubitelji Kotora i Crne Gore. E vala bas-Da je Vjecna.

 2. A ĐE BISTE I ŠTO SVE OBRSTISTE U PASANE 31 GODINE..KOJE SU BOZOBALI MRAVINJACI KOALICIVJA NA VLASTI OD VERIGA DO VRIGA I OD LOVĆENA DO ORJENA..DO JAZA BREZ SPLJAŽA I MORA DO MANASTIRA POD LASTVOM-BEZ MANASTIRA…?!
  HVALA VAM NA BRIZI I PAŽNJI-I DAKO VAS ČUJU OVI U PENZIONI FOND ĐE PENZIONERI OČEKUJU POVEĆANJE PENZIJA-OD JANUARA 2020.godine U STILU-PRUZET NA UPOTBU OD LUPEŠKE VAŠE 2006 GODINE-KAD STE NAM OPLJAKALI -PO PENZINERU- 9,5 PENZIJA-ISPLAĆENE 8 PENZIJA…A 1,5 PENZIJU-PO VAŠEM ADETU OPLJAČKALI I DO DANA DANJEGA.TI VLASNCI VAŠIH GLAVA NE ISPLATIŠE UKREDNU PENZIJU IPO..!!
  SRETNI VAM OVI SVTOTRIPUNDANSKI DANI-VAMA I VAŠIM OBITELJMA…!!!..AMEN AMIN…SVEVIŠNJI?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].