Premijer Marković sa delegacijom EP: Crkva sebe stavlja iznad Države što je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu

4
Marković sa EU parlamentarcima
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju Evropskog parlamenta koju je predvodio predsjednik Odbora za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove Vladimir Bilčik.
Premijer je upoznao sagovornike sa strateškim politikama Vlade, odličnim ekonomskim pokazateljima koji podrazumijevaju, između ostalog, odličan privredni rast, među vodećima u Evropi, visok nivo direktnih stranih investicija, porast broja turista i smanjenje nezaposlenosti te sa našom evropskom agendom.
„Crna Gora razumije evropski kontekst i da radi u skladu sa svojim opredjeljenjima moderne zemlje koje se demokratski i ekonomski razvija kao dio Evrope“ – kazao je premijer Duško Marković.
Govoreći o stanju u društvu nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica predsjednik Vlade je kazao da se Crkva u Crnoj Gori stavlja iznad države, ne priznajući njenu suverenost i nezavisnost, i iskazujući ambiciju da odlučuje o političkim akterima odnosno da utiče na izbor vlasti. „To je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu“ – kazao je premijer.
Predsjednik Vlade Duško Marković je u tom kontekstu iskazao odlučnost državnih organa da očuvaju mir i stabilnost kao i svaki put za proteklih trideset godina, poštujući pri tome slobode svakog građanina, ali i čuvajući ustavni i demokratski poredak.
Poslanike Evropskog parlamenta zanimali su i pitanja zaštita životne sredine, dalje saobraćajne povezanosti prije svega u okviru evropskih transportnih koridora i Berlinski proces.
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

4 KOMENTARI

 1. Da potpuno tacno. Markovicu u civilizovanom svetu niko neotima imovinu. Markovicu Drzava su gradjani a ne saka secikesa. Opredeli se Markovicu gde si ti i gde ti je mesto.

  • “Građani” ne podržavaju sumnjivo stečenu i prevarom stečenu imovinu.
   Takvi “građani” su varvari, van zakona !

   • Vidis kako ti lepo sad vec na cisto Srpskom jeziku protivurecis sam sebi. Takvi “građani” su varvari, van zakona !Tacno. Zasto onda Drzava ne dokaze na sudu po Zakonu ? Znaci “Drzava ” je varvarin, van zakona ! Dobar si ti napredujes, Slavko te bas driluje.

 2. Tako je , crkva je papazjanija i
  remetilački faktor, kojo yreba obuzdati,
  a odgovorne mantijaše procesuirati i
  primjereno kaznit !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].