Prekogranična saradnja dječijih vrtića Kotora i Dubrovnika

0
djeca naša najveca radost

Vjera Rašković

Vjera Rašković

Predškolske ustanove Kotora i Dubrovnika potpisale su u aprilu ove godine ugovor za projekat prekogranične saradnje pod nazivom “Think”, što znači “Susjedstvo pametne djece”, koga finansira Evropska unija preko IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Crna Gora.

Cilj ovog projekta je doprinos poboljšanju edukacije u pretškolskim ustanovama prekograničnog područja dječijih vrtića Dubrovnika i Kotora koji su nosioci projekta, podsjeća za Skala radio Vjera Rašković, direktorica kotorskih vrtića.

Prošlog vikenda, u okviru projekta, u Kotoru je održan seminar, a predavač je bio dr Ranko Rajević, autor NTC programa kojim se podstiče intelekt kod djece.

Seminar je bio namijenjen roditeljima i vaspitačima dječijih vrtića iz Kotora i Dubrovnika.

Ovog vikenda, tačnije u neđelju 7. juna gosti u Kotoru će biti djeca iz Dubrovnika sa svojim vaspitačima koji će učestvovati zajedno sa mališanima iz Tivta, Budve, Herceg Novog, Cetinja iz Doma “Mladost” iz Bijele u programu kotorskog festivala pozorišta za đecu.

Nakon toga, u skupštinskoj sali palate Bizanti će se svečano potpisati partnerska deklaracija o stvaranju dječije mreže za prekograničnu saradnju koja se na demokratiji, slobodi, jednakosti, prihvatljivosti i različitosti djeteta.

Stvaranje ove dječije mreže će se temeljiti i na humanim vrijednostima, odgovornosti, poštovanju i toleranciji, kao i brizi o drugome.

Projekat traje godinu i sprovodiće se u pomenutim vrtićima pod nadzorom dr Ranka Rajevića, zaključile je Raškovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].