Predstavnici Vlade prezentovali paket mjera socio-ekonomske održivosti

0

 

Na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore, kojom je predsjedavao Ivan Brajović, predstavnici Vlade prezentovali su paket mjera socio-ekonomske održivosti u uslovima zdravstvene krize izazvane epidemijom koronavirusa.

Potpredsjednik Milutin Simović, ministri finansija Darko Radunović i ekonomije Dragica Sekulić razgovarali su sa predstavnicima poslaničkih klubova o predstojećim aktivnostima na saniranju posljedica ekonomske ugroženosti privrednih subjekata i ranjivih grupa stanovništva.

“Imajući u vidu da propisane mjere nadležnih zdravstvenih institucija predstavljaju imperativ, istaknut je značaj blagovremenih i usaglašenih konkretnih mjera u oblastima socijalne podrške, kao i zaštiti dostignutog nivoa zaposlenosti i planiranih privrednih aktivnosti”, saopšteno je iz kabineta Brajovića.

Članovi Kolegijuma predsjednika su konstatovali da u uslovima smanjene ekonomske aktivnosti i neizvjesnosti, paket mjera za pomoć privredi, zaposlenima i socijalno ugroženom stanovništvu predstavlja solidan okvir pripremljen shodno objektivnim mogućnostima, te da je neophodna njegova transparentna realizacija i redovno obavještavanje Skupštine.

Takođe, članovi Kolegijuma dali su brojne sugestije za unaprijeđenje predloženih mjera.

“U tom smislu, predstavnicima Vlade je ukazano na potrebu dalje konkretizacije, razrade i preciziranja kratkoročnih i dugoročnih mjera, definisanja rokova i korisnika podrške, kategorizacije nivoa državne pomoći, kao i projekcije plana izmjena važećih zakonskih rješenja. Razgovarano je i o značaju potrebe pažljivog praćenja dešavanja u lokalnim samoupravama, kao i potrebi aktivnijeg doprinosa komercijanih banaka”, dodaje se u saopštenju.

Plenarna sjednica biće održana u srijedu 22. aprila, a o primjeni planiranih mjera, kao i drugim socijalno-ekonomskim aktivnostima prvenstveno u skladu sa epidemiloškom situacijom, biće riječi i na Premijerskom satu zakazanom za 29. april.

Podsjećaju da se Kolegijum predsjednika Skupštine od početka epidemije korona virusom više puta sastajao sa predstavnicima Vlade Crne Gore, a redovna komunikacija odvija se i sa drugim nadležnim institucijama i društvenim grupama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].