Požari pod kontrolom, EU i NATO će pomoći ako bude potrebe

0

 

Požari na teritoriji Crne Gore su pod kontrolom, a trenutno je jedini aktivni požar na području Virpazara, čije je gašenje u toku i za koji očekujemo da će tokom dana biti ugašen u potpunosti. Trenutno su u gašenje ovog požara uključeni pripadnici službe zaštite i spašavanja opštine Bar i Avio-helikopterske jedinice Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutraašnjih poslova sa tri aviona tipa Air tractor.

Kako je saopšteno iz MUP-a, u prethodnom periodu, koji je označen kao period sa povećanim požarnim rizikom, uzrokovanim nepovoljnom meteorološkom situacijom, preduzete su sve potrebne aktivnosti na gašenju požara na otvorenom prostoru.

“Svakodnevno su angažovani kapaciteti jedinica lokalnih samouprava – vatrogasno-spasilačkih jedinica u Centralnom i Primorskom regionu Crne Gore. Takođe, angažovani su resursi Avio-helikopterske jedinice koji su gasili požare na otvorenom prostoru u Podgorici, Danilovgradu, Nikšiću, Cetinju, Baru i Ulcinju”, navode u Ministarstvu.

Napominju da je, što se tiče stanja požarišta u Virpazaru, ono takvo da su njihovi kapaciteti dovoljni da ugase požar i stave ga pod kontrolu.

“Takođe, informišemo da, u slučaju potrebe, međunarodnu pomoć možemo tražiti bilateralno, putem Mehanizma civilne zaštite EU, kao i kroz NATO. Nesumnjivo da je Crna Gora kredibilan i pouzdan partner pomenutih međunarodnih organizacija i da bi ta pomoć stigla u realnom roku u slučaju potrebe”, poručuju iz MUP-a.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].