Popraviće se ulice, trgovi i pločnici u starom gradu Kotoru

9
popravljaće se pločnici i ulice

Ivo Magud

Ivo Magud

Poslije puno peripetija i problema zbog imovinsko pravnih odnosa, sjutra će biti završeni pripremni radovi za asfaltiranje ulice u Daošinama u Dobroti.

U isto vrijeme asfaltiraće se i poprečna ulica u dužini od 80 metara koja se spaja sa ulicom u Daošinama.

Asfaltiraće se i dio ulice u naselju Sveti Stasije oko zgrada Jugooceanije, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Opštinske direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Takođe je ovih dana izvršen i izbor izvođača za popravku ulica, trgova i pločnika u starom gradu.

Biće popravljeni mostovi, nedostajući djelovi ograda i parkovski mobilijar u kontakt zoni, a završen je tender i za rekonstrukciju puta Jaz-Trsteno.

Izabran je izvođač firma Yu Briv.

Magud je kazao da su u toku aktivnosti za početak radova porušenog mosta Stara fortica-Lastva Grbaljska.

Nadalje, u toku su završni radovi na izgradnji pješačke staze od pothodnika s jedne i druge strane do saobraćajnica.

Od poslova koji su u ovom trenutku prioritetni, Magud izdvaja sanaciju crkve Svetog Pavla.

Od revizora je jutros dobijen izvještaj da će do kraja ove sedmice biti raspisan tender za izvođača radova i ukoliko bi sve bilo po planu, radovi bi bili završeni u roku od 60 dana.

Magud se nada da će do 21. novembra, praznika grada ovaj multimedijalni objekat biti stavljen u funkciju.

9 KOMENTARI

 1. Izgibosmo u mržnji prema ovima što vode Kotor,i to u uslovima kada im “puca” po ušima i od njihovih-partijaša i ostalih koaliciona!Ja razumijem da se vlast ne voli-ne volim je ni ja za ono što su sramno učinjeli Kotoru 13/14 jauara 1989 na njihovu tadašnju”srpsku novu godinu” i 10.janaura 1989 u Titogradu kada su predali državu SFRJ-SRCG kasapinu sa Dedinja! Ali ne voljeti svoj zavičaj-svoju otadžbinu je nešto što se zove pokavrenluk-bezobraština pomiješana naconal-šovinizmom svih vjera,nacija i jezičina, kojima hrane svoje pokvarene duše ?Popratite ove komentarčiće mnogih “komentatora” brez stida i srama-pod tuđim imenima i sve će vam biti jasno u kakvom se brlogu mnogi valjaju?
  Oni neznaju-neće da znaju da je u Kotoru u julu mjesecu bilo mnogo toga dobroga za dobrobit i prosperitet Kotora na na Evropskoj sceni za dobrobit i razvoj naših krajeva!Ne dadoše-od muke i mržnje-ni slova na te događaje?! Zato pogledajte vijesti-događaje koji su obilježili jul 2013:
  1) Kotor prošao na konkursu EU “Europa za građane.”
  2) Na skener u kotorskoj Opštoj bolnici ne čeka se duže od mjesec dana.
  3) Budžet opštine-budžetske obaveze po planu.
  4) Marikultura je budućnost Mediterana
  5) Počinju Don Brankovi dani muzike.
  6) Rimski mozaici sve atraktivniji za brojne turiste.
  7) Marija Ćatović priredila prijem za slavnog pijanistu Iva Pogorelića.
  8) Film “Kotor za sva dobra” mladog kotorskog reditelja Dušana Vulekovića
  9) Čestitke za Dan državnosti-prošle bez komentara?
  10)Dan državnosti bez komenatara?
  11) Desio nam se 13.jula događaj godine, na taraci Instituta za biologiju mora u Dobroti.Promocija knjige naše kotorske spisateljice Dubravke Jovanović!Pročitajmo,odista izuzetne komentare-najviše ih je iz inostranstva bezmalo 100%-koji su spiječili”domaće” dipleše da od mržnje ne proble…-koji,inače, izgiboše za kotorsko “bolje sjutra”- ka “srbin” za “crnogorcem” i obratno! Da je to bilo ovako evo riječi,u povodu ovoih lijepih događaja,Hrvatskog Akademika gospodina Tonka Maroevića: “Dubravka Jovanović poetski dragulj Mediteranskog prostora”!
  Kome i zašto smetaju kotorski stvaraoci i graditelji porušenih mostova u svim oblastima život i rada?
  Reko bih samo idiotima u ljudskim čaprama!

 2. Treba asfaltirati cio stari grad da djevojke ne lome stikle. Treba ga asfalitrat i da ona elektricna vozila mogu pasavat normalno.

 3. a na svetu vracu rupa do rupe, put kampa trecim putem strce sjajno nivelisane sahte,mislim sta reci?! ma bitno je da dvorana u narodu poznatija kao “kascelanka” napreduje iz dana u dan 😀

 4. To ti je specijalitet. Čitavo proljeće ništa i sada poporavljaju pločnike. Toga niđe nema.kao i priča za pauk konačno stigaoa a kada će početi dav rabota još ne znamo a po jula pasava.

 5. A Daoshine ce biti u uzem izboru za Ginisovu knjigu rekorda…. 17 puta prekopana ulica, radovi vec 4 mjeseca……

 6. Prije više od godine dana bili je rečeno od strane predtavnika opštine, na sastanku mjesne zajednice, da će se napraviti pješačka staza od Kampa do Sv. Stasija, na magistralnom putu. Otada do danas ni abera. Je li sve to zaboravljeno ili će se možda ipak uraditi?

 7. Dobro ste se sjetili u sezonu kad hiljade furešta ariva sa brodova i kad se ne more uć na vrata od grada. Sve U PRAVO VRIJEME. Pun pogodak ??? !!! Ma ljudi moji da li će za ovaj konfužijon ikada ikođ đe odgovarat… Ludilo…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].