Pomorski fakultet Kotor: Uspješan početak plovidbe budućeg ETO oficira

3
foto: UCG

Prva generacija studenata koja je upisala akademske 2017/18. godine studijski program Pomorska elektrotehnika na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore je uspješno završila svoje školovanje u julu, odnosno septembru 2020. godine.

 

Uvjerenje o završenim osnovnim akademskim studijama, stepen bečelor (BSc) Pomorska elektrotehnika dobili su studenti: Luka Kovačević, Jugoslav Otašević, Dejan Nikolić, Ilija Knežević, Filip Kapičić, Damir Nesimi, Vasilije Lazović, Miloš Kršikapa, Nikola Popović, Marko Đurišić, Žarko Ninković, Bogdan Labović i Marko Banićević.

Luka Kovačević je završio ovaj studijski program kao najbolji student sa prosječnom ocjenom „B“ (9.49), a u decembru 2019. godine proglašen je za najboljeg studenta Pomorskog fakulteta Kotor za 2019/20. godinu.

“Krajem šestog semestra su studenti završnih godina Pomorskog fakulteta Kotor započeli pripremu za budući poziv pomorca. To je podrazumijevalo pohađanje niza neophodnih obuka koje su studenti imali priliku da obave u Centru za obuku Pomorskog faklteta Kotor. Uporedo sa obukama studenti su imali priliku da prate korisne seminare vezane za prvi ukrcaj odnosno pripremu za tržište rada”, navodi se u saopštenju UCG.

Seminare koji omogućavaju studentima da se bolje pripreme za budući poziv i da shvate kako i na koji način treba da kontaktiraju poslodavce Pomorski fakultet Kotor organizuje već duži niz godina.

Nakon završetka kompletne procedure pripreme za prvi ukrcaj i dobijanja Uvjerenja o završenim osnovnim studijama već krajem jula svreni studenti Pomorskog fakulteta bili su spremni da pođu na brod.

“Luka Kovačević nas je navikao da prednjači u svemu pa je takva situacija bila i ovog puta. Sredinom avgusta 2020. godine Luka je dobio priliku da se ukrca na brod kompanije MSC. Ukrcao se u Valensiji 20. avgusta 2020. godine. Prva ruta broda na koji se ukrcao je Španija-Italija-Malta-Španija-Brazil-Urugvaj i nazad i traje 55 dana. Kao pripravnik, koji ima obavezu da 12 mjeseci uči uz iskusnije i stiče praksu, Luka obavlja poslove asistenta oficira za elektrotehniku i njegove aktivnosti prvenstveno su vezane za kontrolu temperatura na rashladnim kontejnerima. Naglasio je da je veći dio radnog vremena posvećen obukama od strane iskusnog oficira elektrotehnike”, navodi se u saopštenju.

Luka posebno ističe da mu je studiranje na Pomorskom fakultetu Kotor veoma pomoglo budući da je tokom studija stekao mnoga teorijska i praktična znanja koja svakog dana primjenjuje i nadograđuje na brodu.

“Za period od skoro dva mjeseca, koliko je na brodu kompanije MSC, zadovoljan je u pogledu napredovanja u svojoj struci. Očekuje da će za preostali period kadeture steći još mnogo novih iskustava i vještina koje će mu pomoći da se pripremi za polaganje ispita za sticanje zvanja oficira za elektrotehniku”, zaključuje se u saopštenju.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].