Pojedini odbornici u SO Kotor još ne znaju vlastite ingerencije

6
sa današnjeg zasijedanja

Odbornici SO Kotor

Odbornici kotorske opštinske Skupštine na kraju 2012. godine su jednoglasni u mišljenju da je prioritet razvoja Kotora izgradnja zaobilaznice, hotela, lifta u brdu Sv. Ivan, ali i unaprjeđenje kulturnih i sportskih programa.

Branko Kovačević, odbornik Demokratskog fronta je za Skala radio kazao da Kotoru najviše nedostaje hotel.

Prema njegovim riječima proteklu godinu obilježili su izbori u Kotoru sa čijim rezultatima nije zadovoljan.

Aleksandra Sindik, odbornica Socijalističke narodne partije izdvaja ulogu u Skupštini opštine smatrajući da svi zajedno treba da donose odluke u interesu razvoja grada, a ne prema partijskim opredjeljenjima.

U novog godini Sindikova očekuje donošenje važnih urbanističkih planova i bolju situaciju u JP Vodovod i kanalizacija Kotor.

Predstavnica Socijademokratske partije Bruna Lončarević vjeruje da će ova partija u novom sazivu na lokalnom nivou moći mnogo više doprinijeti, jer je u proteklom periodu nije bilo u vlasti.

Akcenat razvoja Kotora treba da bude početak izgradnje zaobilaznice, hotela, a 2012. godinu su obilježili izbori koji su protekli u demokratskoj atmosferi, navela je ona.

Vido Drašković, odbornik Liberalne partije će 2012. godinu pamtiti po uspjehu crnogorskih sportista.

Ovu godinu obilježili su aktivnosti na donošenju planskih dokumenata koji služe za zaštitu prirode, ali i kao podsticaj za buduće investitore, rekao je on.

U godini koja slijedi, Drašković očekuje donošenje Prostornog plana, a prioritet mu je izgradnja zaobilaznice i parkin prostora u Kotoru.

Najmlađi odbornik u kotorskom parlamentu Ilija Mlinarević iz Demokratske partije socijalista ponosan je na činjenicu da su prvi usvajili Lokalni plan akcije za mlade i sad ga inplementiraju.

Po Mlinareviću, prioretiti razvoja Kotora su: izgradnja kanalizacionog sistema, novih hotelskih kapaciteta čija je prezentacija bila u 2012. godini i završetak sportske dvorane u Škaljarima, a tu je i uređenje manjih sportskih terena po mjesnim zajednicama.

Samostalni odbornik Milivoje Šovran istakao je kooperativnost u radu opštinske Skupštine koju krasi demokratski dijalog.

On smatra da opozicija neće biti oponent već partner u donošenju odluka od opšteg interesa za razvoj grada i na tom fonu treba i dalje nastaviti.

Šovran misli da se nije dovoljno uradilo na administrativnoj infrastrukturi u lokalnoj upravi i na tome će posebno insistirati, kao i na otvaranju novih sekretarijata za energiju održivog razvoja što je neophodno da bi se išlo u korak sa vremenom.

odbornici na zasijedanju

6 KOMENTARI

  1. To su genijalci. Pojedini ne znaju ni đe su! Tako nam ide a posebno sa provjerenim kadrovima DPS-a. Oni su borci za svoj grad znanjem ali i poštenjem. HAHAHAHA blago nama s njima

  2. Neko bi morao da održi čas odbornicima da barem znaju koga predstavljaju i što im je rabota a ne da se blamiraju javno.

  3. Kad sam čuo ovaj snimak jasno mi je ko ne zna što je uloga odbornika i što je u čijoj nadležnosti. A sjedi u klupe odborničke.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].