Počinju tradicionalne kotorske karnevalske fešte

0

 

Abrumom ulicama starog grada na čelu sa kapom karnevala Lukom Knezovićem, kotorskom Gradskom muzikom i mažoretkama u subotu 15. februara u podne biće svečano otvorene ovogodišnje tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte.

Potredsjednik opštine Kotor Nenad Vukadinović će kapu karnevala predati ključeve grada čime se na simboličan način „vlast u gradu“ preuzimaju „maškare“.

Podizanjem karnevalske zastave kapo će ovogodišnje fešte proglasiti otvorenim.

Slijedi “Njokada ala maka” koja je ove godine takmičarskog karaktera.

Učestvuju: Resursni centar za sluh i govor, Crveni krst Kotor, Dom starih “Grabovac” Risan, Hotel “Vardar”, Žene Risna, Kavačka ala maka, Jokina kužina iz Herceg Novog, karnevalske grupe Karampana i Kosmopolitanke.

Najbolje će proglasiti žiri – vrsni kuvari.

Njokadu će pratiti sa bine VIS Tetra.

Organizator kotorskih karnevalskih fešti je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizaror Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Medijski sponzor Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].