Počeo festivalski segment Kotor Arta “Pisanje grada”

0
Pisanje grada

Počeo je festivalski segment Kotor Arta “Pisanje grada”, radionica za studente umjetničkih akademija, čiji su mentori ove godine prof. Borna Baletić sa Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu i prof. Srđan Vuletić sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Radovi studenata pod mentorstvom voditelja referišu na grad, njegove označitelje, ljude i događaje kroz kreiranje različitih teatarskih, video i foto formi.

Fokus ovogodišnjeg Pisanja grada je na kotorskim bedemima, sagledavanju njihove istorije u kontekstu njihove savremene funkcije.

Bedemi su i željeni prostor mašte u kojima mogu nastati konkretni događaji ili su oni mjesto pogleda na grad – inspiracija za art kalendar za 2015. godinu.

Polaznici projekta su studenti glume sa FDU Cetinje (II godina) i studenti iz regiona: FDU Beograd (ftv režija), Akademija umetnosti Novi Sad (fotografija), ADU Zagreb (dramaturgija), ASU Sarajevo (filmska režija), FDU Skoplje (dramaturgija) i AGFT Ljubljana (pozorišna režija).

Radionica traje do 28. jula, kada će biti upriličena prezentacija radova.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].