Počelo učenje na daljinu “Uči doma” za osnovce i srednjoškolce

0

 

U Crnoj Gori danas je putem 3 tv kanala počelo učenje na daljinu “Uči doma” za osnovce i srednjoškolce.

Uči Doma nastava podrazumijeva emitovanje video materijala iz 14 predmeta, u skladu sa nastavni planom, i to iz matematike, crnogorskog, engleskog, italijanskog, francuskog, njemačkog i ruskog jezika, istorije, geografije, sociologije, hemije, biologije, fizike i informatike.

Predavanja su na tri TV kanala: TVCG 2, MNE Sport 1 i MNE Sport 2, koji su preimenovani u kanale pod nazivom UčiDoma.

Nastava se emituje prema sljedećem rasporedu: od prvog do petog razreda osnovne škole na RTCG2 – Učidoma; od šestog do devetog razreda osnovne škole na UčiDoma1; od prvog do četvrtog razreda srednje škole na UčiDoma2.

Preko 300 snimljenih predavanja u nekoliko dana, 100 uključenih nastavnika, emitovanje nastave na tri TV kanala i njena dostupnost na e-platformama, samo su dio onoga što je u nekoliko dana urađeno u prosvjeti, kako bi se kreirao koncept učenja na daljinu “Uči doma”, koji je počeo danas.

Početak koncepta učenja na daljinu, sa brojnim sadržajima i kanalima za njegovu realizaciju, pozdravio je premijer Duško Marković.

“Iskazujem zadovoljstvo što je Ministarsvo prosvjete sa ustanovama obrazovanja i partnerskim organizacjama moju inicijativu pokrenulo u kratkom roku. Cilj je da naša djeca zadrže kopču sa nastavom i da ostanu kod kuće dok traju mjere zaštite od COVID 19”, kazao je Marković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].