Planirani budžet kotorske opštine za 2013. veći za 8,5%

1
Kotor

Budžet opštine Kotor za 2013. godinu planiran je na iznos od 13.669.700 eura, što u odnosu na planirani za 2012. godinu predstavlja povećanje od 8,5%, kazala je za Skala radio Biljana Peranović, sekretarka Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije.

Prilikom planiranja budžeta u ovom Sekretarijatu su se rukovodili smjernicama koje je pripremilo Ministarstvo finansija, objektivnim mogućnostima poreskih obveznika, kao i procijenjenim potrebama za normalno funkcionisanje lokalne uprave, javnih preduzeća i ustanova.

Najveće stavke u prihodnoj strani su prihodi od poreza koji su planirani u iznosu od 5,5 miliona eura, gdje je porez na nepokretnost planirana na 3 miliona eura.

Budžetom je planiran veći prihod od lokalnih administrativnih i komunalnih taksi za 23%, dok se od turističke takse očekuje 40 hiljada eura.

Kada je riječ o kapitalnim izdacima, oni se odnose na investicije u 2013. godini planirane preko Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Tu je sportska hala i otplata dugoročnih kredita.

Mjesnim zajednicama je budžetom planirano povećanje sa hiljadu na hiljadu ipo eura, a kultura, sport, mediji i nevladin sektor, kao i finanisiranje političkih partija je planiran na nivou prošle godine, objašnjava Peranovićeva.

1 KOMENTAR

  1. od turisticke takse samo 40 hiljada eura?! e blago nama sa ovakvom vlascu,u rangu smo sa Savnikom!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].