Perović: Nastavno osoblje ulaže veliki napor da studentima olakša onlajn nastavu

1

 

Nastavno osoblje Univerziteta Crne Gore ulaže veliki napor da u direktnoj onlajn komunikaciji sa studentima olakša usvajanje nastavnog materijala u novonastalim okolnostima po visokoškolsko obrazovanje. To je saopštila prorektorica za nastavu Univerziteta Crne Gore Đurđica Perović.

„Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima prevazići novonastalu situaciju i da ćemo negativne posledice po obrazovni sistem na Univerzitetu Crne Gore svesti na minimum“, istakla je prorektorica  Perović.

Ona je dodala da fakulteti, u skladu sa preporukama rukovodstva Univerziteta Crne Gore, organizuju nastavu kroz tri ponuđena modela: postavljanje nastavnih sadržaja na portal Univerziteta Crne Gore (ucg.ac.me), prezentacija na Moodle platformu (dl.ucg.ac.me) i putem Zoom video sistema, za izvođenje nastave u realnom vremenu.

Tamo gdje su specifičnosti nastavnog procesa takve da praktična nastava zahtijeva kontinuirano izvođenje, dostavljaju se materijali u vidu video zapisa, upućuju se studenti na određene sajtove”, dodala ja Perović.

Prema njenim riječima, prodekani za nastavu Univerziteta Crne Gore dostavljaju izvještaje o realizovanim aktivnostima upravi Univerziteta Crne Gore.

“Izvještavaju nas o eventualnim teškoćama sa kojima se susrijeću, razmatramo i njihove sugestije kako bi poboljšali kvalitet nastavnog procesa”, kazala je Perović.

Uprava Univerziteta Crne Gore je, podsjetimo, još od dana obustave nastave 16. marta 2020. godine, u cilju preduzimanja privremenih mjera za sprečavanje i širenje korona virusa, nastojala da u što kraćem roku organizuje nastavu onlajn, u saradnji sa dekanima 19 fakulteta UCG.

1 KOMENTAR

  1. Neka malo pridodaju PGejcima, koji bez problema zavrsavaju magistrature i dr studije, a ostale j…bu Uzmu pare i odbijaju. Samo tako Crna Goro, daleko ces doseci!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].