Patriotsko komitski savez: Vlado, Tužilaštvo – da li postojite više?! Državo-reaguj ili propadaj!

1
naum da se satre sve što je crnogorsko, pa i kosti crnogorskog mitropolita Plamenca

Saopštenje Potriotsko komitskog saveza Crne Gore povodom oštećenja grobnice mitropolita Arsenije Plamenca

Patriotsko komitski savez Crne Gore traži hitnu reakciju nadležnih državnih organa povodom nečuvenog ponašanja sveštenika SPC Jovana Plamenca koji je, na način nepoznat crnogorskoj etici, iskopao grobnicu mitropolita Arsenija Plamenca, u manastiru u Brčelima u Crmnici, oštetio nadgrobnu ploču i kosti ukupno tri osobe koje su tu počivale, strpao u najlonsku kesu, poručili su iz tog pokreta.

„Od devastacije naših kulturnih spomenika, gradnje manastira i hramova, potpuno stranim crnogorskoj kulturi, preko upisa naše sakralne baštine u vlasništvo pojedinaca i države Srbije, otuđivanja istorijskih dokumenata i predmeta, do, ljudskom umu neshvatljivog, iskopavanja kostiju naših znamenitih predaka, kao što je urađeno sa Arsenijem Plamencem, od 1781. poglavarem crnogorske autokefalne crkve, pored čestog saučešništva državnih organa u ovim nečasnim rabotama, Crna Gora će i zaista postati zemlja bez svog imena“, navodi se u reagovanju uz pitanje nadležnima: „Zavod za zaštitu spomenika kulture, Ministarstvo kulture, Vlada Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Državno tužilaštvo-da li postojite više“?

„Zašto svjesno, svojim nečinjenjem, izazivate reakciju građana, sa nesagledivim posljedicama po mir i stabilnost države? Zar su vaše sinekure i pozicije važnije od ove države? Dokle mislite da može ići narodno strpljenje, bar onih svjesnih i ogorčenih Crnogoraca, svih vjera i nacija, koji godinama gledaju ovo žalosno razapinjanje Crne Gore? Državo-reaguj ili propadaj!“, kaže se u saopštenju Patriotsko komitskog saveza Crne Gore dostavljenog medijima.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].