Patriotsko komitski savez: Nije moja vlada – nikad više 1918. godina!

2

Najuži broj članova Patriotsko komitskog saveza okupio se ispred Skupštine Crne Gore kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog održavanja sjednice Parlamenta o izboru Vlade.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani građani,

Zbog mjera NKT-a, kao i velikog broja oboljelih od kovida 19, a u nemogućnosti da ipak ne reagujemo 2.decembra, kada se u Parlamentu bira nova Vlada Crne Gore, okupili smo najuži broj članova, da svima ispred Skupštine poručimo:

NIJE MOJA VLADA-NIKAD VIŠE 1918. godina!

Vlada koja će danas ili sjutra biti izabrana, i koja jeste rezultat parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta, nikada neće biti Vlada Crnogoraca svih vjera i nacija.

U njoj nema predstavnika najbrojnijeg- crnogorskog naroda, u njoj, sem kao dekor, nema predstavnika manjinskih naroda, već je jedina zajednička odrednica to što je sastavljena u Manastiru, od strane čelnika Srpske pravoslavne crkve-one iste koja od 1920. godine ima jedan jedini zadatak-posrbljavanje Crnogoraca u drugoj “srpskoj državi”.

Ova Vlada je takođe, stvorena nakon neviđene medijske, finansijske, političke podrške Vlade Srbije, na čelu sa predsjednikom te države Aleksandrom Vučićem.

Ova Vlada je glasove više, dobila nezapamćenom kupovinom osiromašenih građana Crne Gore i nije stvarni izraz njihovih političkih i nacionalnih opredjeljenja.

Ova Vlada je politički eksperiment određenih centara moći u regionu i Evropi i kao takva je primjer grubog miješanja u unutrašnji život suverene države, kakva je Crna Gora. Ispad komesara

Varheljija je jedan u nizu koji potvrđuje ovu konstataciju.

Ova Vlada imaće premijera, koji svojim anahronim, nesuvislim i teološkim teorijama i razmišljanjima, ozbiljno brine svakog edukovanog, zdravomislećeg građanina ove zemlje; imaće ministre kojima je jedina preporuka srodstvo ili prijateljstvo sa mandatarom; imaće ministarke, koje će ugušiti naše ključne nacionalne resore-prosvjetu, kulturu, nauku i sport, imaće ljude koji će uraditi sve što budu mogli da Crnogorce svedu na statističku grešku u vlastitoj državi.

Poštujući demokratsku proceduru i rezultate izbora, svjesni da poslanici suverenističkog bloka neće imati hrabrosti da bojkotuju ove dane, Patriotsko komitski savez Crne Gore, poručuje novoj Vladi sljedeće:

Nećete moći pipnuti ni kamen sa Lovćena niti praviti tamo karađorđevićke kapele!
Nećete moći ukinuti odredbe Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kojima se reguliše kulturna i sakralna baština kao vlasništvo države Crne Gore, oteta 1918. godine!
Nećete našoj djeci uvoditi vjeronauku u školama!
Nećete moći ukinuti Fakultet za crnogorski jezik!
Nećete sklapati sa državom Srbijom Zakon o dvojnom državljanstvu!
Nećete moći kupiti Popis stanovništva!
Neće Crna Gora biti dio Malog Šengena, niti “srpskog sveta”!
Nećete prodavati naše bogatstvo: Elektroprivredu, luku Bar, auto put!
Mi smo, u našim dušama, odavno rasčistili šta nam je najsvetije, zašto vrijedi živjeti i boriti se-to je za našu jedinu domovinu Crnu Goru, za njenu budućnost u evropskoj zajednici naroda, ponosni što smo baš njeni sinovi i ščeri!
ZA CRNU GORU IZNAD SVEGA I CRNU GORU PRIJE SVEGA!
ZA PRAVO, ČAST I SLOBODU!, poručuju iz Komitsko-patriotskog saveza.

2 KOMENTARI

  1. “NIJE MOJA VLADA”-NIKAD VIŠE 1916.GODINA!!!! KAD SE SA KRSTARICA AUSTOUGARSKE-VAŠE MILE….POSESTRIME-RUŠILA KAPELA NJEGOŠEVA-A PRIPADNICI BOKEŠKE MORNARICE U “DIMIJE I FACULETE ZA ČIŠĆENJE OBRAZA””-MAŠKINIMA DORUŠAVALI KAPELU NJEGOŠEVU NA LOVĆENU!!!! I ONO KUPLJENJE KARITADA-U POVODU SLAVLJENJA-RUŠENJA KAPELE-I USPUD – U ČAST LODA-O SAVINU DANU…PO…BOKI-DANAŠNJEM CRNOGORSKIM PRIMORJEM U ZNAK STIME-RUŠITELJA NAJVEĆE CRNOGORSKE SVETINJE-KAPELA NJEGOŠEVA NA LOVČENU!!!!..DANU TE DE-ŠTO SE U TE SVINJARIJE NE KONTRATE KUNETE-“NIKAD VIŠE-1916-1918-1941 PETROVDANSKA-NKAD VIŠE PRVI LISTOPADA.1991-1992-1999-2OO6-KAD SU “MILO ICA I AJATOLAH AMFILOHIJE VAM “DAROVALI NEOVISNU MONTENEGRO”?! POFALI SE MILI U U ONOME “TELE GRAFU SUĆUTI”-U POVODU UGINUĆA…AJATOLAHA-VAŠEGA ?! AJTE DE “SOKOLOVI”-DA VAS ČUJEMO-ZINITE-PROBLEJITE-AKO VAM BASTA….!

  2. Slavko, ako ti sto ne napises ispod teksta nema ko sto drugi napisati, a i normalno kad odje pisu njih 5-6 istih.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].