Ovo su privremene bolnice za liječenje koronavirusa

0

 

Vlada Crne Gore je odlučila da Bemax arena i velika dvorana SC “Morača” u Podgorici, sportska sala JU Srednja mješovita škola Golubovci, Sportska dvorana “Topolica” u Baru i Hala sportova u Beranama odrede za privremene bolnice.

Odluka je donijeta, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade da se u objektima u Podgorici, Golubovcima, Baru i Beranama sprovodi liječenje lica oboljelih od zarazne bolesti COVID-19.

Ovi objekti se ustupaju na korišćenje bez nadoknade.

“Uprava za imovinu je zadužena da po hitnom postupku, u skladu sa propisima, opremi privremene bolnice opremom koja je neophodna za njihov rad, a Vojska Crne Gore da obezbijedi neprekidnu zaštitu 24 sata u objektima i oko njih”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Vlada je donijela Odluku o načinu ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja poreza na dodatu vrijednost i carine za medicinska sredstva i zaštitnu opremu koja se uvoze kao donacija, radi suzbijanja posljedica nastalih usljed epidemije zarazne bolesti COVID-19.

Pogledajte iznutra – kako u Crnoj Gori izgleda jedna privremena bolnica za liječenje od COVID-19.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].