Ovako izgleda potvrda o potrebi kretanja zaposlenog

0

Ministarstvo ekonomije objavilo je kako treba da izgleda potvrda za izlazak iz objekta stanovanja i za međugradsko putovanje u vrijeme kada je snazi policijski čas.

Nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom, zabrana organizovanja svih vrsta proslava i skupova, sahrane se održavaju samo u krugu najuže porodice, samo su neke od mjera kojih se svi građani od nedjelje, 15. novembra moraju pridržavati radi suzbijanja širenja koronavirusa.

Izlazak iz objekta stanovanja od 21 do 5 sati narednog dana, zabranjen je za sve osim za lica koja obavljaju redovne radne zadatke i pružaju usluge od javnog interesa, a nezamjenljiv su uslov života i rada građana (zdravstvo, inspekcijski organi, policija, vojska, službe bezbjednosti, vatrogasne službe, komunalne službe, mediji – uključujući lica koja gostuju u medijskim emisijama i sl.), što se dokazuje potvrdom koju izdaje poslodavac.

Takođe, dozvoljeno je kretanje oosbama koje usljed bolesti, stanja ili posljedica povrede nijesu sposobne da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, što se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor i izvodom iz odgovarajućeg matičnog registra građana kojim se dokazuje međusobno srodstvo ovih lica ili ugovorom o njezi ili izdržavanju kojim se dokazuje međusobni pravni odnos ovih lica.

Kretanje je dozvoljeno za zaposlene kod stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava, kao i djecu sa poremećajima iz autističnog spektra i osobe koja koriste invalidska kolica, u pratnji jedne osobe, najviše 60 minuta.

Takođe, kretanje je dozvoljeno osobama koje izvode kućne ljubimce, najviše 60 minuta.

Obrazac potvrde koju poslodavac izdaje zaposlenim za kojeg postoji potreba kretanja u terminu zabrane možete preuzeti OVDJE.

Mjera se primjenjuje do 1. decembra, s tim što primjena može biti produžena.

Od zabrane izlaska od 21 do 5 sati izuzeti ribari, poljoprivrednici, veterinari…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].