Od zabrane izlaska od 21 do 5 sati izuzeti ribari, poljoprivrednici, veterinari…

0

Zaposleni u privrednim subjektima iz oblasti poljoprivrede i agroindustrije, ribarstva, sektora akvakulture, kao i oni koji obavljaju veterinarsku djelatnost i registrovani poljoprivredni proizvođači, ribočuvari, nadzornici u nacionalnim parkovima, izuzeti su od zabrane izlaska iz objekata stanovanja, u vremenu od 21 do 5 sati narednog dana i od zabrane putničkog međugradskog saobraćaja u vremenu od petka u 21 do ponedjeljka u 5 sati.

Oni su izuzeti u slučaju obavljanja aktivnosti neophodnih za: promet živih životinja za proizvodnju hrane, proizvodnju, preradu i distribuciju hrane i hrane za životinje, obavljanje poljoprivredne djelatnosti, nesmetano pružanje veterinarskih usluga, obavljanje privrednog ribolova, obavljanje kontrole ribolovnih aktivnosti na svim ribolovnim vodama, kao i obavljanje uzgoja riba i školjaka u slatkoj ili morskoj vodi.

Iz Operativnog štaba navode da je za zaposlene u privrednim subjektima iz oblasti poljoprivrede i agroindustrije, ribarstva, sektora akvakulture, kao i onim koji obavljaju veterinarsku djelatnost potrebno oebzbijediti Potvrdu za izlazak iz objekta stanovanja / međugradsko putovanje.

“Za poljoprivredne proizvođače rješenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava koje je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i/ili rješenje koje je izdala Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove do 14. novembra 2020. godine”, navode iz Operativnog štaba..

Za privredne ribare potrebmo je obezbijediti dozvolu za privredni ribolov koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Za sektor akvakulture potrebna je dozvola za akvakulturu/marikulturu koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja,

Za ribočuvare i nadzornike u nacionalnim parkovimaneophodna je legitimacija za ribočuvara koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Od danas u Crnoj Gori važe nove mjere u borbi protiv koronavirusa

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].