Osvanuli plakati sa tekstom Dobrice Ćosila: „Laž je srpski državni interes“

56

U Kotoru su jutros osvanuli plakati na kojima je ispisano, kako stoji u tekstu, priznanja Dobrice Ćosića: „Laž je srpski državni interes“.

Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“, napisao je sljedeće:

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

Plakati su zalijepljeni na električnim stubovima, autobuskim stajalištima, izlozima.

Kako saznaje Skala radio, plakati su postavljeni i u drugim gradovima Crne Gore.

56 KOMENTARI

 1. Pokvarenjak smrdljivi i on i njegov Memorandum SANU. On i Milovan Đilas su započeli “intelektualni” rat koji se završio krvavo. A, sve u cilju “spasavanja Srpstva”.
  Radnička omladina izginula, а ostali živi mastiljari i oni koji su “trljali katedru”.

 2. Ne samo da lažu nego su i mitomani. Ne znam od kuda bi počeo iz kojeg dijela čuvene srpske istorije.
  Na primjer Kosovo na kojem Srbi bivaju poraženi ali izmisliše nekakvog Miloša Obilića, koji nikad nije dokazan i koji je odrubio glavu sultanu Muratu i koji je samo u pjesmi opjevan. Kraljević Marko kao neki junačina a obični je izdajnik koji je tako i poginuo. Njegov otac kralj Mrnjavčević poginuo je junački izdan na Marici ali sin nije išao njegovim stopama. Srbi znaju za svaki prdež svojih vlastodržaca jer mitomane o tome kao da nitko drugi povijesti nema. Eto na primjer izazvali su prvi svjetski rat kako bi ubrzali raspad AU ali su izmitomanili i izmislili svoje žrtve da bi dobili ratni plijen. Saveznici a posebno Francuzi poludjeli su na to i istražili su slučaj. Prevrnuli su popis stanovništva onog vremena. Došli su do zaključka da su u pitanju enormne laži o žrtvama i da ste pribrojili žrtve iz netom provedenih Balkanskih ratova. Toliko su bili ogorčeni da Karađorđević nije dobio ništa već je formirana kraljevina SHS. Prije nekoliko godina ti isti Francuzi ponizili su Vučića na proslavi stogodišnjice završetka rata stavivši ga na neprimjereno mjesto o čemu je brujila cela Srbija. Izmišljate brojke i manipulirate. To što je otac nacije rekao sve do riječi stoji.
  Čovjek koji je smislio memorandum po kojem je započeo krvavi rat napačenog srpskog naroda. Laži koje su gurnule u rat hrvatske Srbe i da ne pričam dalje. Lažete narodu kako ste ekonomski tigar a za tri stepenice imate lošiji kreditni rejting od Hrvatske BB+ a mi imamo BBB+ (BB+,BBB-, BBB,BBB+) tako ide ljestvica.
  Radnici vam rade za 500 eura i pune proračun a Vučić diže plaće iz tog proračuna policiji,vojsci ,specijalcima i državnim službenicima i tako nabildava prosjek sa kojim se dići.

  • Sine moj sta pricas ti? Cak i u turskim izvorima pise da je murat ubijen od srpskog viteza na Kosovu a niko ne govori da je marko kraljević stvaran ili bilo sta..to je samo deo bajke koju na primer imaju i grci za Zevsa i Atinu….to se zove kultura i istorija, ono sto vi američka marioneta nikad necete imati

 3. Patološki srbomrzsci često pominju Dobricu Ćosića kao dokaz za to da su Srbi narod lažova. Ali ako analziramo sta je Ćosić zaista napisao, ta tvrdjna se pretvara u pepeo. Evo sta je Ćosić napisao o lažima (Dobrica Ćosić Roman “Deobe” prvi deo 1961):

  Ropstvo to je: Smrtonosne su istine. Zato se i viču i šapuću laži. Svima i svakome. Laže okupator, lažu izdajnici, lažu borci za slobodu. Lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog. Lažemo iz samilosti, lažemo da nas ne bude strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu.Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo zbog poštenja. Lažemo radi slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.Za ovu laž pod okupacijom i običan idiot ima više mašte od mnogih romansijera.Laž je nužda: biološka, psihološka, nacionalna, politička. Beograd u ovim danima – to je apokalipsa laži. Moja iskrenost je revolt protiv robstva. Jos uvjek najcovecniji protest. Toliko mi je zivot neistvestan da nema smisla sebe da mucim jos i nekakvim dnevnikom, zapisanjem. Ali ja vise nemam s kim o svemu da razgovaram. Okupacija mi je uzela prijatelja. Cak i prijateljstvo medju ljudima, robstvo je proglasilo za iskljucivo mirnodopski pojam, unistavajuci ga kao takvog i . ja s tugom saznajem: i prijateljstvo je atribut slobode.

  Znači srbomrzsci, nemojte da mlatite praznu slamu da bi sa lažima vas bolestan rasizam pokušavali da opravdate. Umesto toga, idite i lečite se, nebili tako i vi postali ljudi.

 4. A čuj jordanizovanče, kusat ćeš pored tarane i karađorđeve šnicle i medaljone
  babe Vange salamantrane !
  Tako Ti je to kad nisi tija slušat
  glas razuma, zajedno sa ostalim tovarima !

  • DANU Kaštio-Parilo…KAD SI SE VEĆ PODVUKAO POD MOJU “REPICU”…ELA TAKO TI OBRAZA…UMJESTO NOSEM-OBIŠI MI TVOJIJEM JEZIKOM-ZAGAĐENI PROSTOR ISPOD “REPICE”…ĐE SI TRAŽIO “GALETINE”?!!!

   • Jordane ne lajinjaj, pasalo je tvoje korbačenje i batrganje.
    Ne đipaš više po ponedijoniku, a i prugu zaobilaziš.

 5. Gagarašanin ,falsifikator i velikosrpski lažavi nacionalista ;
  “Jedna od zastrašujućih činjenica je istina o tajnom programu srpske diplomatije je ona koja svjedoči da je ondašnji ministar spoljnih poslova Knjaževine Srbije, Ilija Garašnin, godine 1844.-e sačinio „Načertanije“ kao program djelovanja velikosrpske politike prema susjednim narodima. Načertanije predstavlja prvo programsko verifikovanje stvaranja Velike Srbije. Ovaj program je bio tajni, sprovodila ga je svaka srpska vlada počev od one Garašaninove, sve do poptisivanja sporazuma Cvetković- Maček, završivši sa Slobodanom Miloševićem. Ovaj velikosrpski program ostavio je tragične i krvave posljedice na čitavi region, a to znači i na samu Crnu Goru, ali se o ovome programu od neizrecivog značaja za Crnu Goru, u samoj njoj ništa, ili skoro ništa ne zna. I sami Srbi su se prvi put upoznali sa ovim programom tek 1907.-e godine(!), ali, umjesto da njegovo objavljivanje izazove pravu revoluciju kod srpskih istoričara o njemu nije, sve do druge polovine tridesetih godina prošlog vijeka, napisana ni jedna jedina riječ. A kad su riječi počele da se pišu, javnost je zapljusnuta morem falsifikata od kojih je osnovni bio da je Garašaninov plan jugoslovenski i pored toga, što se na osnovu čak i površnog njegovog čitanja može zaključiti samo jedno, da je bio asimilatorski, agresivni, imperijalni i što je najvažnije, velikosrpski. Zbog njegovog tajnog sprovođenja u Crnoj Gori, mnogi će Crnogorci prihvatiti osnovni falsifikat kao istinu da se njihovo pravoslavlje, u narodu tretirano kao srpska vjera (kod Grka je to bila grčka vjera, kod Bugara bugarska, kod Rusa ruska itd.) počinje plasirati kao izraz njihove nacionalne pripadnosti, što je čista laž.
  Inače, Garašanin je 1841.-e sudjelovao u rušenju Milana Obrenovića i dovoeđenju na prijesto Aleksandra Karađorđevića. Inače, kod srušenog Obrenovića bio je zapovjednik kneževe vojske! Sad je trenutak da se pomene ime Adama Čartorijskog, poljskog patriote koji je na Garašnina izvršio ogroman uticaj. Čartorijski (Adam Juraj Czartoryski) bio je poljski književnik i političar. Dosegnuće i poziciju ministra spoljnih poslova carevine Rusije (1803.-1806.). Međutim, nakon poljskog ustanka 1830.-e odlazi u Pariz i postaje jedan od najvećih protivnika Rusije smatrajući je krvnim neprijateljem njegove domovine Poljske. Smatrao se jednim od najboljih poznavalaca takozvanog istočnog pitanja, zapravo procesa umiranja turske carevine. Konstituiše svoju agenturnu mrežu u svim evropskim centima koje je smatrao potencijalnim ili stvarnim protivnicima carske Rusije. Jedan od njegovih agenata bio je i Čeh Franjo Zah. Agentura Čartorijskog u Beogradu osnovana je 1842.g.
  Franjo Zah će napraviti predlog plana političkog djelovanja srpske vlasti za Iliju Garašanina. Njegov plan je polazio od toga da treba raditi na stvaranju Južnoslovenskog carstva. Zah je pod tim prodrazumijevao okupljanje raznih baklakanskih slovenskih naroda, ali će takav Zahov stav Garašnin odbaciti. Prepisaće, skoro do slovce, Zahov plan, ali on se neće zalagati za stvaranje države južnih Slovena, nego za uspostavljanje Velike Srbije kroz obnavljanje Dušanovog carstva, onog koje je trajalo svega DEVET godina!
  Na primjer, Zah piše u svom planu: „Iz ovog poznanja proističe kao osnovna čerta (crta S.P.) i temelj srpske politike da ona mora biti južnoslovenska (kurziv moj S.P), a Garašanin u Načertaniju piše: „Iz ovog poznanja proističe čerta i temelj srpske politike, a ona se ne ograničava na sadašnje njene granice (kurziv moj S.P.), no da teži sebi priljubiti sve narode srpske koji je okružavaju. (i ubuduće svi kurzivi moji S.P.)
  Tako je Zahovo ispravno viđenje raznih slovenskih balkanskih naroda Garašanin pogazio, planski i lažno ih tretirajući kao Srbe! Na primjer, dok Zah piše o stvaranju nezavisne slovenske države, Garašnin u Načertaniju piše o stvaranju nezavisne hrišćanske države! Garašnin kaže kako je Kneževina Srbija klica budućeg srpskog carstva, a Zah kaže da ista kneževina treba biti klica budućeg južnoslovenskog carstva! Tako Zah piše o sredstvima „kojima bi se sjedinjenje sviju južnih Slovena izdejstvovati moglo“, a Garašanin prepravlja Zaha i piše „o sredstvima kojima bi se cijelj (cilj, S.P.) srbska postići mogla“. Dok se Zah zalaže da se zbog stvaranja južnoslovenske države pošalju srpski emisari u Bugarsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, sjevernu Albaniju, Slavoniju, Hrvatsku i Dalmaciju, Garašanin piše kako ih treba poslati u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i sjevernu Albaniju, čime udara granice buduće Velike Srbije. Zah piše da Srbija treba uzimati kamen po kamen turske države i od ovog materijala graditi veliku novu slovensku državu, Garašanin piše da se od tog materijala gradi velika nova srpska država!
  xxy = garašanin Treba li ti još ili ti je ovo dovoljno ko je bio Ilija Garašanin”

  • Jasno ste dali pojmovni orjentir za sagledavanje stalnog pritiska radi asimilacije Crnogoraca u srpski korpus. Narod koji, istorijski gledano, čini zbjeg ljudi sa okolnih teritorija koji naseljavaju sadašnje prostore Srbije posle više ali prvenstveno dvije velike seobe i odlazak onih srednjovjekovnih Srba preko Dunava do prostora srednje Mađarske. Sama savremena nauka kroz genetske nalaze jasno pokazuje da je sadašnje stanovništvo Srbije miks genetckih materijala i da smo (crnogorci) im kao srodnici tek na šestom mjestu po bliskosti. Takav narod mora sebe da laže, da ima istoriju, da legende pretvara u “činjenice”, da se služi tuđom baštinom, da prisvoje tuđe običaje, tuđe (naše) gusle, da izmisle Obiliće, da izmisle žrtvu, da lažu svoj narod utopijom o “srpskom svetu” ! Kako smoći snage i reći sebi da je Lazar bio samo jedan od mnogih feudalaca, a daleko od toga da je bio neki vođa, kako reći da nema crnogoraca (Zete) u Kosovskkom boju, kako reći da je Balša II već prije vodio borbu sa Turcima i poginuo, kako reći da u Srbiji nema ustanaka dok u Crnoj Gori nije prošlo ni deset godina bez neke grdne pogibije i pokušaja zbacanja lanaca, kako reći da je u vrijeme Šćepana malog skoro pola stanovištva bilo katoličke vjeroispovjesti, kako reći da je usopstavljena Okupaciona vlast u Crnoj Gori 1918, kako reći da je Njegoševa crkcica razrušena u temelju i sazidana potpuno nova kapela Karađorđevića 1926, kako, kako pogledati istini u oči … Plašim se da oni nemaju hrabrosti za to !

  • Nick name ti je “Ispod Kapele “ vjerovatno si mislio na Njegosevu kapelu.
   Pogledaj pisma Njegoseva ,Iliji Garasaninu.
   Tada se na Cetinje vise srbovalo nego u samoj Srbiji.
   Nacertanje su pisali Poljaci po nalogu Engleza da bi pomogli objedinjavanju Juznih Slovena pod vodjstvom Srba ,da bi ih odvojili od Rusa , jer je Rusija dozivljavana kao zastitnica Slovena ,a to je smetalo Englezima kao i dan danas.

   Ispod kapele a vjerovatno si protiv obnove Njegoseve Kapele a sad je Mauzolej tamo i mozes biti jedino ispod Mauzoleja.

   • Jopet trabunjaš xxy?
    Ura deveta te ufatila, odi na Kosovo, basta li ti ?
    Prc, prc bit će možda i šmrc, šmrc !🤗

  • E moj sugrađaninu koga si glasao ?? Mozda nijesi bio pri čistoj svijesti ! Tamjan čuda radi…mozda se mnogi osvijeste !

  • Bokelju nije ni bižante cvjećka bio, tade su se po salunima vlastelina oštrili šiš noževi i sablje, kojima su i śekli neistomišlhenike i po kojega slugu, o razvratu i bahanalijama da i ne govorimo, isto kao i u Dubrovniku !

 6. Neki ne žele da znaju a oni koji znaju oni ćute i bave se lažima, kako je već napisano u gore pomenutom tekstu. Sa tom lažima tamo oni žive ivtako opstaju. Mislim da mora doći neko drugo vrijeme đe će istina biti na prvo mjesto a lažima i oni koji se bave sa njom neće imati mjesta u naraod u Crnu Goru.
  Puštite već jednom Crnogorce i ostale vjrre kojima je stalo do države Crne Gore da žive časno i pošteno i bez laži.. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

 7. Ima li na te plakate dje ona slika sa Milom, kako srdacno razgovaraju na tu temu 90-tih, posto i ta slika se moze vidjeti na drustvenim mrezama upravo od jutros.

  • O toj čistoći vrijedi razmisliti !!! Kao prilog jedan citat od Branka Dragaša čuvenog ekonoomiste:

   “Nije čudo što smo danas nacija kojoj se čude druge, ozbiljne nacije i nije čudo da smo danas tako duboko propali da je veliko pitanje kako ćemo se izvući iz ovog haosa i kako ćemo se izboriti da sačuvamo nezavisnost države, koju su naši preci više od milenijum stvarali. Ukoliko zaista želimo da promenmo sadašnje negativne tendencije u društvu, ukoliko želimo da postanemo razvijena i bogata država, onda moramo da pobedimo sami sebe i da definitivno iskorenimo srpsku laž kojom smo decenijama i vekovima okruženi.
   Laž je da smo mi, Srbi, nebeski narod, laž je da smo mi prvi sišli sa drveta i da su od nas nastale ostale civilizacije, laž je da smo podarili jezik ostalim slovenskim narodima, laž je da smo veliki ratnici koji mogu svaku silu da pobede, laž je da smo najinteligentniji na svetu i da, bez velikih napora, na foru, možemo da se snađemo i prevarom izvučemo najviše za sebe, na uštrb ostalih naroda koji, navodno, nisu snalažljivi kao mi i kojima se rugamo, ismejavamo, ponižavamo kako bismo nahranili našu bolesnu nacionalnu megalomaniju i sujetu.
   Šta većina Srba zna o svojim susedima? Ako hoćemo iskreno, odgovor je – NIŠTA! Srbi ništa ne znaju o narodima sa kojima vekovima žive. I to što znaju su takve banalne predrasude koje služe za pothranjivanje vlastitog nacionalnog samoljublja. O velikoj i bogatoj istoriji Mađara, Bugara i Rumuna, uzimam njih za primer, Srbi ne znaju apsolutno ništa, ali zato znaju da se podlo sprdaju sa lošim životom tih naroda u vreme hladnoblokovske staljinizacije Istočne Evrope, kada je razmaženi balavac iz Beograda mogao danima da maltretira doktora književnosti iz Praga, koji je, da bi prehranio porodicu, radio kao taksista za nekoliko dolara mesečno. Takvu nacionalnu bahatost ne pokazuju danas ti narodi, koji su postali sastavni delovi EU, dok Srbija, okupirana tajkunima, polako ali sigurno odlazi u srednji vek.
   Zašto smo takvi? Šta se to sa nama dešava? Zašto smo postali najtragičniji evropski narod? Na ova pitanja još uvek nema odgovora. Nastavlja se širenje srpske nacionalne laži i nema izgleda da će ubrzo doći do nacionalnog otrežnjenja. Mada je takozvana demokratska opcija već sedam godina na vlasti, polako ali sigurno sustižu dužinu vladavine despota, ona pokazuje sve oblike diletantizma, megalomanije i laži kakvu je imao despotski režim. Razlika je samo u demagoškim frazama kojima se laže sopstveni narod.”

   Ovo je samo izvod autorskog teksta jednog od najpoznatijih srbijanskih intelektualaca i nije usamljen !

 8. …A JA VELJU SAM SEBI…”O JOLE JORDANE DRINJAKU-ROĐENI PRČANJANINU-U DON NIKA LUKOVIĆA PRČANJU-“CRNA GORA JEST MALENA..AL JE ČASNA I POŠTENA I ONA I NJENI CRNOGORCI…”PONOSNI NA SER BPSKO PORIJEKLO I NA CRNOGORSKU DRŽAVNOST-A OSOBITO NA SLAVNU SER BPSKU ISTRORIJU”…?!!!…

  AKONTO OVOGA… “NAPRIJED KORAK-DVA NAZAD”-NEKO SLAGA?”?

  1)…ILI DOBRICA ĆOSIĆ?…ILI

  2) NAŠ Mile(ostatku na zdravlje?) IZ “KVARTETA KASAPINOVOG 4M”omir MILOŠEVIĆ I Milo MAROVIĆ”..KOJI SLIČNO “DOBRICI DOBROME”..NEŠTO SLIČNO “KAZA-UZ GUSLE JAVOROVE” NA TV POLITIKA -DAVNE 199O GODINE..KAKO-JA GORE”na-POMENUH(za vljega đaola?)…:.SREĆU I ZADOVOLJSTVO CRNOGORACA..O “SVOME PORIJEKLU-STANIŠTU TICA SELICA-PO VOLJI I ŽELJI SVOJiJE-B L I Z N I C A”..?

  • Jordane i ti si sa ovijema od paśega nakota i laži-štipavičarima u “male”,
   trebaš prevrnut na Crnogorsku bandu,
   tu te čekamo, kuśo iz popruga!
   Nisi se odavna koprcao, evo nakon Bošnjaka i Albanci šilju šup kartu,
   to su lojalni građani Crne Gore i
   Crnogorci, a ne nikogovići litijski !
   Zaludu si sa don Nikom po pižulima
   dibatimente vodijo, ođe se nisi proslavio svojim bivstvovanjem!

   • Plagenti…NE ZABORAVI NEMA CRNOGRCA.ONAMO ĐE SE RAĐATE VI-KOJIMA NIJE MAJKA “FETIVA”-C R N O G O R K A”-ČIJI JE MATERNJI JEZIK-GOVOR CRNOGORSKI..BEZ “TALIJANNŠTINE-OKUPACIJE”..!..”po pižulima dibatimente”….Okolo IZRAVNE “obrane ser bpstva i Kosova-na KonavleI Dubrovnik i dalje ĐE SE (NI)STE SE PROSAVILI U PLJAČKANJU,PALJENJU I UBIJANJU NEVINIH LHUDI-SAMO ZATO ŠTO SU HRVATI-ZA KOJE-VAŠ(ka) Mili REČE I ZAPRIJETI:”NAMETNUTI RAT ĆE MO DOBITI-I USTAŠE PORAZITI ZA NAVIJEK”-REČE I NE “SLAGA!!!ZAR NE ONE VAŠE -1991 godine..SRAMNE I KRVAVE 1…DRITO IZ BIOGRDA(NE NA MORU-NEGO NA SAVI I UNAVU-REKE..PUNANE MERDE-TEBE I INIJE…NA TISUĆE MERDIĆA SA Plagenata…!!!

    • Jordane opet ti kontra države ?
     Fukarski je to, Jugoslavija je bila biser,
     bačen pred svinje, zato ne rokći, vanka korita, korićancu ….

  • Samo kratko jednim jasnim citatom:
   Petar II Petrović Njegoš „Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa.

   Ta vi svi tamo fastate jednoga njega junaštvom; a kad vi Bog njega uze između vas, a vi sve sunovrat u turski jaram opet!

   No kršina i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte; oni svi biše i preminuše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda, u svojoj volji i slobodi; a to ti je u slavi“.

   Petar II Petrović Njegoš – S. Milutinoviću
   (GOLUBICA, za 1843/44, 5, 18-22)

  • KOJI SU SE d j a t i l i U JATIMA (BEŠAMA)…POTOMAKA KOPILADI BEČKIH KONJUŠARA..! ZOOLOZI SU IM UTVRDILI PORIEKLO-PA VELE, DA JE Pepe BIOLOŠKI POTOMAK..!Z ZOOVRTA BEČKOGA “PRATERA”-KOJI SEBE SVAKODNEVNO GLEDA U OSOBENOM ZRCALU(zapisa Njegoš?!)…”MAJMUN SEBE GLEDA U ZRCALO”!!!

   • Jole stavi štipavice na nogavice od tih gaća širokih, pa uzjahaj bićikletu i pomalo pu grada!
    Napumpa gume, da ti mogu izdržat Tu drobinu! Punan si ka brod, smrša malo i probi koju rupicu na kaiš, treba će ga stiskati!
    Ne budi ka burence Jole ,
    ide zima .

   • Jordane obnavlja se Kotorski zatvor, bit će tamo prostor za Antifašistički spomen prostor.
    Znaš li ko je pored Boža Hankovića , bio u upravi pržuna ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].