Oružane snage Jermenije grubo prekšile humanitarni prekid vatre

0

Grubo kršeći novi humanitarni prekid vatre, u ponedjeljak 26. oktobra u 08.05 sati, oružane snage Jermenije podvrgle su artiljerijskoj vatri jedinice azerbejdžanske vojske smještene u selu Safijan oblasti Lačin.

Kasnije su i grad Tartar i sela Tartar oblasti bile pod intenzivnim granatiranjem oružanih snaga Jermenije.

Jermenija otvoreno ignoriše i krši još jedan, treći zaredom režim prekida vatre:  zajednička izjava iz Moskve od 10. oktobra, 18. oktobar i potvrđivanje obaveza od strane posredničkih napora Pariza i 24.  oktobar – sastanak u Vašingtonu i sporazum o sprovođenju humanitarnog prekida vatre.

Ovo je još jedna demonstracija namjernog ignorisanja obaveza od strane Jermenije i otvorenog nepoštovanja neumornih napora međunarodnih posrednika. Očigledno je, kako je i predsjednik vlade Jermenije izjavio, da ova zemlja ne vidi diplomatsko rješenje konflikta, a krajnji cilj je nastavak vojne okupacije azerbejdžanskih teritorija.

Azerbejdžan je posvećen svojim sporazumima i pokazuje poštovanje prema dogovorenom humanitarnom prekidu vatre.

Sva odgovornost za kršenje prekida vatre i nastavak eskalacije u regionu leži na političko-vojnom rukovodstvu Jermenije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].