Opština Kotor obilježila Svjetski dan mladih

4
mladi na Gospi od Škrpjela

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mladih 12. avgusta, Savjet za mlade Opštine Kotor je organizovao jednodnevni izlet za volontere opštinske Kancelarije za prevenciju narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja.

Volonterima je upriličeno krstarenje brodom Bokokotorskim zalivom i obilazak ostrva Gospa od Škrpjela.

Opština Kotor svake godine obilježava Svjetski dan mladih, a Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti  je odgovoran za njegovu organizaciju.

U okviru navedenog sekretarijata je i oblast omladinske politike i prevencije narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja.

Ove dvije oblasti su usko povezane, stoga službenici raspoređeni na ovim poslovima rade zajedno na poboljšanju navedenih oblasti.

S obzirom da su volonteri Kancelarije za prevenciju ujedno i opštinski volonteri, i s obzirom da su tokom školske godine uključeni u sve aktivnosti koje organizuje opština, oni su i ti koji ljeti budu nagrađeni jednodnevnim izletima po Crnoj Gori.

Do sada su bili organizovani izleti na Plave horizonte, Lovćen, krstarenja, obilasci Bokokotorskog zaliva i dr.

Opštinska kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja Kotor doprinosi razvoju zajednice kroz multisektorsko i multidisciplinarno sprovođenje programa prevencije bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja kod djece i omladine, kao i promociju zdravih stilova življenja, aktivizma, uključivanja mladih, i volonterizma građana.

Ciljne grupe na koje su fokusirane aktivnosti Kancelarije obuhvataju: djecu i mlade od 11 do 19 godina; rizične grupe mladih od 19 do 27 godina; roditelje – porodicu; odrasle koji rade sa mladima; društvenu zajednicu.

Organizator izleta za volontere pomenute opštinske Kancelarije, Savjet za mlade Opštine Kotor, formiran je shodno Lokalnom planu akcije za mlade (LPAM), koji predstavlja razvojni dokument i petogodišnji plan unapređenja šest prioritetnih oblasti (informisanje, porodica, obrazovanje, slobodno vrijeme, zapošljavanje, bezbjednost i zdravlje mladih).

Više informacija o Kancelariji za prevenciju Opštine Kotor: http://www.prevencijakotor.com/

4 KOMENTARI

  1. Volonteri prisustvujte petak 16.avgusta biće održana 8. po redu Morinjska Gitarijada. Nastupaće: “Krugovi u Žitu” iz Trebinja, kao i bendovi iz Nikšića: “Gomila nesklada” i “Punkreas”. Gitarijada počinje u 21 sat, a održaće se na platou ispred škole u Morinju.

  2. MALADOSTI MLADOSTI, raštrkajte se malo po lokalima i prijavljujte ove što ne izdaju fiskalne račune. Jer na taj način čuvamo našu CG.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].