Omladinski klub u bivšoj “Nautici” kotorskog Kulturnog centra

0
Kotor

Madalena Jovanović

Nacrtom Lokalnog akcionog plana za mlade 2020-2021, koji je usvojila Skupština opštine Kotor, planirano je osnivanje Omladinskog kluba.

Omladinski klub će biti u prostorijama Kulturnog centra “Nikola Đurković” na mjestu bivše “Nautike”.

Predstavnici Ministarstva za sport i mlade su prošlog četvrtka posjetili prostor i danas, (ponedjeljak 17.02)  potvrdili da su saglasni da u navedenom prostoru zaživi omladinski klub.

Slijedi izrada i potpisivanje odluke o davanju prostora na korišćenje, kazala je za Skala radio Madalena Martinović, savjetnica za djecu, mlade i LGBT populaciju u Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti opštine Kotor.

Navedena odluka ići će pred odbornike Skupštine opštine Kotor, a nakon usvajanja Ministarstvo sporta i mladih će započeti rekonstrukciju i opremanje prostora.

U budžetu Opštine Kotor  za ovu godinu je izdvojeno 5000 eura za realizaciju aktivnosti propisanih Lokalnim akcionim planom.

U skladu sa Zakonom o mladima Crne Gore, Ministarstvo sporta i mladih može finansirati odnosno sufinansirati izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju ili opremanje omladinskog servisa (kluba ili centra) u vrijednosti do 30.000 eura, podsjetila je Martinovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].