Odbijena tužba protiv gradonačelnice Marije Ćatović direktora PC “Riviera” Alena Kovačevića

7
Marija Ćatović

Kako Skala radio nezvanično saznaje gradonačelnica Kotora Marija Ćatović podnijeće krivičnu prijavu protiv Alena Kovačevića, direktora poslovnog centra “Riviera” zbog klevete, uvreda i neistina iznijetih na njen račun.

Na današnjoj sjednici, članovi Kolegijuma predsjednika Opštine Kotor imali su uvid u Rješenje (Posl.br.Kri. 451/11/11, Kv. 349/11), kojim je Krivično vanraspravno vijeće Osnovnog suda u Kotoru juče odbilo prijedlog za sprovođenje istrage protiv gradonačelnice Marije Maje Ćatović.

S obzirom na (u pojedinim glasilima neprimjerenu) medijsku pažnju, koju je u proteklih nekoliko dana imao izvršni direktor PC “Rivijera” Alen Kovačević i njegov zahtjev za sprovođenje istrage protiv predsjednice Ćatović, Kolegijum smatra da je neophodno javnost informisati o sljedećem:

U obrazloženju rješenja naglašava se da “Vijeće smatra da je Marija Maja Ćatović, u svojstvu službenog lica, shodno članu 142. st.3 Krivičnog zakonika, kao predsjednica Opštine Kotor počev od 2005. godine postupala u skladu sa ovlašćenjima propisanim u članu 50 Statuta Opštine Kotor i članu 57 Zakona o lokalnoj samoupravi, neposredno i preko ovlašćenog punomoćnika i nadležnih organa lokalne uprave, posebno Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, da je preduzela službene radnje radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa sa ‘Rivijerom Industry’ i njenim pravnim sljedbenicima”.

Nakon razmatranja prijedloga i uvida u spise Osnovnog državnog tužilaštva Vijeće je odlučilo da treba odbiti prijedlog za sprovođenje dokaznih radnji i izrazilo stanovište da gradonačelnica Kotora “nije protivpravno iskoristila svoj položaj i ovlašćenja, nije prekoračila granice svog službenog ovlašćenja, niti je nevršenjem svoje službene dužnosti sebi niti firmi ‘Inter depo’ pribavila korist, niti PC ‘Rivijeri’ i njenim pravnim prethodnicima i Opštini Kotor nanijela štetu ili povrijedila njihova prava”.

U Rješenju se, između ostalog, navodi da je Marija Maja Ćatović preduzela službene radnje radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa sa Rivijerom i njenim prethodnicima odnosno sljedbenicima, u vezi razmjene nepokretnosti i realizacije odluka organa Opštine Kotor, Odluke RS DP “Rivijera” i zahtjeva “Riviera Industry” Kotor, odnosno PC “Rivijera” Kotor.

Cijeneći sve dokaze koji se nalaze u spisima predmeta, Krivično vanraspravno vijeće Osnovnog suda u Kotoru je konstatovalo da “Predsjednica Opštine nije propustila dužnost nadzora niti je na drugi način nesavjesno postupala u vršenju službe”.

Rješenje kojim se odbija prijedlog za sprovođenje istrage protiv gradonačelnice Ćatović, prema stavu Kolegijuma predsjednika Opštine, najbolja je potvrda da je i posljednji (kao i svi prethodni u nizu javnih nastupa g. Kovačevića) dio njegove medijske kampanje protiv Opštine Kotor i predsjednice Ćatović.

Iako bezbroj puta ponovljene i u pojedinim medijima tendenciozno plasirane, pokazalo se da su izjave g. Kovačevića ipak samo neistine, klevetanja i manipulacije, na šta je Kolegijum već više puta ukazivao.

S obzirom da se, na osnovu već viđenog scenarija, njegovi slični medijski nastupi mogu očekivati i ubuduće, uoči svakog ročišta u sporu Opštine i “Rivijere”, preostaje samo da vidimo hoće li autor i dalje uživati bezrezervnu podršku pojedinih medija ili će, pak, objektivnost dobiti status kriterijuma koji ne bi trebalo zaobilaziti u informisanju javnosti.

7 KOMENTARI

    • I što ćemo sad kad IM -Tamo Njima nije uspjelo i ovoga puta?
      Što li novo Maja planiraju da smisle kako bi ti podapeli nogu a ti njima pravo u ….

  1. Kao čeljade koje nije stranački obojeno niti na izbore izlazi,mora Vam reći : Gospođo Marijo Majo Dabinović udata Ćatović,lako bi smo sa ovim kokošarom Alenom,da nam nije domaćih kokošara i Alena koji siju ono što ljudi nijesu nikada sijali,i kojih ima kao merde na svaku stranu?! Zato gospođo Majo, samo naprijed ,uz Vas su svi pošteni građani Kotora koji su se odavno uvjerili da je Vama preči rodni grad od svih “partija ” našega svijeta!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].