Odbijen svaki treći zahtjev iz Crne Gore američku vizu: Objavljena lista po državama

1

Na zvaničnom sajtu State Departmenta objavljeni su podaci o tome koliko je procenata zahtijeva za vizu za Sjedinjene Američke Države odbijeno u 2022. godini.

Statistika je objavljena po državama iz kojih su zahtjevi pristizali, a navodi se da je tokom prošle godine odbijeno 34,03 odsto zahtjeva iz Crne Gore.

U zvaničnom dokumentu ističe se da je sa Kosova odbijeno 17,93 odsto iz Srbije odbijeno 19,45 odsto, Bosne i Hercegovine skoro 20 odsto, iz Hrvatske 5,56 odsto, iz Slovenije 13,5 odsto, Sjeverne Makedonije 26 odsto, i Albanije 27,55 odsto.

Na spisku postoje i zemlje sa nula procenata, odnosno onima kojima nije odbijen nijedan zahtjev ili nisu ni tražili vize. To su Andora, San Marino, Sjeverna Koreja, Monako i Maršalska ostrva.

Najmanji procenat odbijanja imaju Argentina – 3,66 odsto, Austrija – sedam odsto, Barbados – 6,5 odsto, Bruneji – 5,4 odsto, Švajcarska – tri odsto, Papua Nova Gvineja pet odsto, Gvatemala 5,45 odsto, Island 3,24 odsto, Izrael 2,2 odsto, Tajvan pet odsto.

Jedina zemlja kojoj su odbijeni svi zahtjevi za vize u SAD je Mikronezija sa 100 odsto, a poslije nje sledi Mauritanija sa 89 odsto.

Među državama sa velikim procentom odbijanja viza su Senegal sa 66 odsto, Avganistan 52 odsto, Burundi 69 odsto, Kanada 58 odsto, Čad 69 odsto, Kuba 56 odsto, Džibuti 74 odsto, Nauru 66 odsto, Gvineja Bisao 61 odsto, Iran 54 odsto, Ruanda 62 odsto, Jemen 56 odsto…

cdm

1 KOMENTAR

  1. Procent odbijanja za balkanske države je vidok, i svi su odmah pohitali da to pripišu politici. Ali nije samo to, dosta od zahteva ima tehničkih nedostataka, grešaka u popunjavanju, netačne informacije, loši prevodi itd. Poterbno je napraviti analizu gde se grešu kako bi se procenat spustio. .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].