Od subote 9. maja emitovanje pripremnih časova za maturante i polumaturante

0

 

Od subote 9. maja počinje emitovanje pripremnih časova za polumaturske, maturske i stručne ispite na tri kanala TVCG2, Uči doma 1 i Uči Doma 2. Emitovaće se tri predmeta – Engleski jezik, Matematika i Crnogorski-srprski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, saopštila je portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić.

“Snimljeno je više od 20 pripremnih predavanja. Emitovanja će biti organizovana u toku ovog i narednog vikenda. Takođe, svi video – materijali će od sjutra biti dostupni na #UciDoma YouTube kanalu, te na #UciDoma sajtu i aplikaciji”, naglasila je Lekić.

Dodatno, pripremni testovi objavljuju se uz dnevne novine. Na taj način obezbijeđena je široka dostupnost ovih materijala učenicima, a pripremni testovi mogu se naći i na svim #UciDoma platformama.

Dan je objavio testove za maturante 4. 5. i 6. maja; Dnevne novine dodatne testove za maturante 7. i 8. maja; Pobjeda testove za polumaturante objavljuje 7. 8. i 9. maja, a Vijesti testove za stručne škole 11. 12. i 13. maja.

“Svi portali ustupili su besplatno prostor za banere #UciDoma sadržaja. Osim toga, sve dnevne novine su, bez razmišljanja, stavile obrazovanju svoje kapacitete na raspolaganje, i tu trenutno mislim na besplatnu štampu pripremnih testova za polumaturante i maturante. Generalno, dugujemo zaista veliku zahvalnost medijima zato što su prepoznali trenutak kada je njihova podrška ključna”, rekla Lekić.

Direktorica marketinga Pobjede Željka Radulović rekla je da su, uoči eksterne provjere znanja za učenike završnih razreda osnovnih škola, smatrali obavezom da djeci omoguće da dobiju besplatno pripremne testove i na taj način podrže napore Ministarstva prosvjete u dijelu projekta #UciDoma.

“Vrijeme epidemije virusom COVID 19 izazov je za sve, kako za učenike koji završavaju osnovnu školu, tako i za njihove roditelje, i sigurno da im nije bilo lako učenje u potpuno promijenjenim okolnostima. Ipak, nadamo se da smo im bar malo pomogli u pripremi završnih, eksternih ispita, pa za nas nije bilo ni u jednom momentu dileme da li podržati ovu akciju i da li podijeliti testove uz našu novinu”, poručila je Radulović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].