Obilježavanje Dana Bokeljske mornarice

1
iz arhive: Bokeljska mornarica

Povodom obilježavanja Dana Bokeljske mornarice i dana prvog izdatog Statuta 1463. godine, Bokeljska mornarica Kotor će u utorak 25. juna u koncertnoj dvorani kotorske Muzičke škole “Vida Matjan” – crkvi Svetog Duha održati Svečanu akademiju.

Učestvuju klape, članovi Mornarice sa plesnom grupom i učenici kotorske Muzičke škole, dok će mr Jovan Martinović govoriti pjesmu “More naše sinje”.

Gošća večeri je pjesnikinja Maja Perfiljeva.

Početak je u 21 sat.

U srijedu 26. juna biće izveden kompletan ceremonijalni program uz učešće Gradske muzike Kotor.

Okupljanje mornara je u 19 sati i 30 minuta ispred novog doma Bokeljske mornarice na pjaci od kina i formiranje glavnog odreda sastavljenog od podružnica Kotor, Tivat i Heceg Novi.

U 20 sati je preuzimanje zastave ispred Opštine Kotor, zatim obilazak grada preko Tabačine, raport admiralu ispred glavnih gradskih vrata i preuzimanje ključeva grada od gradonačelnice.

Na Trgu od oružja biće odigrano tradicionalno kolo Bokeljske mornarice.

1 KOMENTAR

  1. Čestitam Bokeljima jubilej Bokeške mornarice a pomorcima cijelog svijeta,25 jun, dan koji IMO slavi kao DAN POMORACA KOJI PLOVE PO SVIM MORIMA SVIJETA.
    Žalostan sam da nemogu prisustvovati svečanostima proslave Bokeške mornarice a još žalosniji-jer ovaj drugi datum niko i ne pominje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].