Obezbijediti snabdijevanje domaćim proizvodima

0

 

Imajući u vidu aktuelne mjere u cilju prevencije i suzbijanja širenja novog koronavirusa, te otežanu nabavku domaćih, prevashodno zdravih namirnicima, izuzetno je važno obezbijediti mogućnost urednog snabdijevanja lokalnog stanovništva domaćim prehrambenim proizvodima, saopšteno je iz Opštine Tivat.

“Na osnovu komunikacije sa proizvođačima, Sekretarijat za turizam i preduzetništvo je sačinio listu osam malih domaćih poljoprivrednih proizvođača iz Tivta koji raspolažu viškovima proizvoda a koje po zakonu mogu prodavati na kućnom pragu. Ovi proizvođači su spremni i da proizvode dostavljaju potrošačima, uz međusobni dogovor i poštovanje svih preporuka nadležnih tijela kako na državnom tako i na lokalnom nivou”, dodaje se u saopštenju.

Sekretarijat za turizam i preduzetništvo je dobio saglasnost pomenutih registrovanih poljoprivrednih gazdinstava da ih mogu preporučiti potencijalnim potrošačima kako bi se građanima olakšala mogućnost nabavke domaćih proizvoda bilo direktno ili putem volonterske službe koja im je na raspolaganju 24 h (za lica preko 65 godina i stanovništvo iz rizične kategorije).

Sa druge strane, direktno promovišući lokalne poljoprivredne proizvođače koji su poput ostalih privrednih subjekata ugoženi posljedicama ove pandemije, dajemo im šansu da što lakše prebrode trenutnu situaciju i održe svoja gazdinstva u periodu koji je pred nama.

Sekretarijat za turizam i preduzetništvo će u narednom periodu kroz svakodnevnu komunikaciju uredno pratiti i ažurirati broj prijavljenih gazdinstava. Ovim putem pozivaju sve ostale zainteresovane registrovane poljoprivredne proizvođače sa teritorije opštine Tivat da se, ukoliko raspolažu viškom proizvedenih poljoprivrednih proizvoda koje su spremni staviti na tržište, jave Sekretarijatu za turizam i preduzetništvo putem telefona 661-347, ili maila [email protected] a mi ćemo se potruditi da informacija dođe do što većeg broja ljudi.

“Svi učesnici u procesu su dužni da se strogo pridržavaju naredbi Vlade Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela i drugih relevantnih institucija na državnom i lokalnom nivou. Podržimo lokalnog poljoprivrednog proizvođača, kupujmo domaće!”, zaključuju u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].