Obezbijeđena medicinska oprema za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite

0

 

Zaposleni u ustanovama socijalne i dječje zaštite, kroz svakodnevni rad sa strankama i pružanje pomoći korisnicima usluga nalaze se na prvoj liniji odbrane od koronavirusa.

Svjesni činjenice da su upravo oni izloženi opasnosti od ovog virusa, opredijeljena im je pomoć u medicinskoj opremi i to: 470 litara medicinskog alkohola, 3.000 maski, 3.000 rukavica, saopšteno je iz Ministartsva rada i socijalnog staranja.

Ova medicinska oprema opredijeljena je svim centrima za socijalni rad, Zavodu “Komaski most”, Centru” Ljubović”, Dječjem domu “Mladost” Bijela, domovima za stare “Grabovac” u Risnu, “Bijelo Polje” i “Pljevlja”, kao i licenciranom privatnom Domu za stare “Duga”.

Pored ovih ustanova, oprema je dodijeljena i Prihvatilištu za žrtve nasilja u Nikšiću i Sigurnoj ženskoj kući.

“Pristigla medicinska oprema zadovoljiće za sada neophodne potrebe, s tim da će i u narednom periodu snabdijevanje medicinskom opremom zaposlenih u ovim ustanovama biti prioritet, imajući u vidu značaj posla koji obavljaju za zajednicu”, saopšteno je iz Ministartsvo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].