NKT: Ublažene mjere u Tuzima

0
Tuzi

Nacionalno koordinaciono tijelo danas je ublažilo je mjere za žitelje Opštine Tuzi. Ublaženim mjerama se omogućava izlazak jednom članu domaćinstva, apoteke i prodavnivce biće otvorene od osam do 14 sati. Zabranjuje se Izlazak iz objekta stanovanja svakog radnog dana od 15 sati do pet narednog dana, kao i izlazak sa teritorije Opštine Tuzi.

Podsjetimo, Tuzi su od 24. marta bile u izolaciji. Žiteljima je bilo zabranjeno da napuštaju domove. Hrana i ljekovi su im dostavljani na kućnu adresu. Opština Tuzi je organizovala mrežu volontera kako bi se građanima dostavljalo sve što im je potrebno.

Predsjednik Vlade Duško Marković, koji je prisustvovao dijelu sjednice, izrazio je zahvalnost predsjedniku Opštine Tuzi Niku Đeljošaju i njegovim sugrađanima na odgovornosti ne samo prema svom zdravlju i životima već i prema cijeloj Crnoj Gori: „Zajedncia je pokazala da specifičnosti mogu u jednom trenutku biti stavljene na stranu zbog šireg interesa. Možete biti primjer svima u Crnoj Gori“ – rekao je na sjednici premijer Duško Marković obraćajući se predsjedniku Opštine Tuzi.

Predsjednik Vlade je, ocjenjujući rad NKT, rekao da je način na koji se naša zemlja suprotstavila pandemiji korona virusa pokazalo da crnogorske institucije imaju ozbiljan potencijal i ljude koji su sposobni i posvećeni da donose teške, odvažne i mudre odluke i u najvećim izazovima.

Nacionalno kooridinaciono tijelo za zarazne bolesti je usvojilo je drugi Izvještaj Operativnog štaba za upravljanje donacijama o stanju na računu i isplatama sa računa na dan 13. april 2020. godine.

M.D.
CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].