Nikola Konjević: Ova uprava neće potpisati akt sa Lučkom upravom, Mladen Lučić: Zakon se mora poštovati

8

Kotor

Suđić, Konjević, Lučić

Na nedavno održanoj Skupštini akcionara Luke Kotor A.D. predstavnik većinskog akcionara opštine Kotor Jovo Suđić je kazao da misli da akta Luke treba uskladiti sa zakonom i to u roku od 90 dana.

Ne radi se o luci od lokalnog već od nacionalnog značaja.

Suđić je kazao da jedan od zaključaka Skupštine treba da bude usaglašavanje akata sa zakonom.

Vlada je već napravila akt o koncesiji, u saznanju je Suđić.

Suđić smatra da na tome treba brzo raditi jer je iz dopisa koji je vidio, shvatio da je akt već spreman.

Nikola Konjević, predsjednik Odbora direktora Luke Kotor  je kazao da Luka Kotor nema što usaglašavat sa državom.

“Država je donijela odluku. Usvojili smo Zakon o lukama. Država je odlučila da Luka Kotor bude luka od nacionalnog značaja. Mi smo s Lučkom upravom i nadležnim ministarstvima u korespodencijama o modelima kako, ali to ne bih otvarao za ovaj skup. Ono što mi nijesmo uradili je da potpišemo akt koji nam je Lučka uprava ponudila a koji se zove Sporazum o preuzimanju prava upravljanja Lukom Kotor i odnosi se između Morskog dobra i Luke Kotor. Dok je ova uprava, taj akt neće potpisat jer na taj način dovodi u pitanje neka prava koja smo mi stekli”, kazao je Konjević.

Mladena Lučiča, direktora Lučke uprtave koji je nadležan i za luke od nacionalnog značaja kao što je Luka Kotor, Skala radio je pitao da li je Luka Kotor usaglasila akta sa zakonom.

Lučić je posjetio da su Odlukom Vlade Crne Gore od marta 201. godine za luke od nacionalnog značaja proglašene Trgovačka luka Bar – kontejnerski terminal i generalni tereti, Luka nautičkog turizma marina Bar, Trgovačka luka Kotor, Brodogradilišna luka Bijela i Ribarska luka Njivice.

Od lokalnog značaja su Luka Budva, Luka Tivat, Porto Montenegro, Luka Tivat Kalimanj, Nutičko turistički centar Kotor, Luka Risan, Luka Zelenika i Luka Herceg Novi, gradska luka Škver.

“Shodno tome sa svim lukama imamo ugovorni odnos  kao državni organ koji prati luke od nacionalnog značaja, sem na žalost sa Lukom Kotor. Veoma brzo će se ta stvar regulisati jer se zakon u svakom slučaju mora poštovati i uskoro treba očekivati da Luka Kotor ima ugovorni odnos sa državom”, kazao je Lučić.

On je podsjetio da Luka Kotor i dalje koristi ugovor sa Morskim dobrom koji nikako ne može da bude na snazi jer je Morsko dobro državni organ koji je nadležan za luke od lokalnog značaja, tako da Luka Kotor mora da ima ugovorni odnos sa Lučkom upravom Crne Gore.

Na naše pitanje što će se dogoditi ako Luka Kotor ne bude htjela da potpiše ugovor sa Lučkom upravom, Lučić je kratko odgovorio da se zakon mora poštovati i da je on jednak za sve.

8 KOMENTARI

  1. Puna podrska gdinu Konjevicu,treba imat petlje pa reci ne.Ovo je priprema terena za prodaju luke,kao da smo malo toga prodali nego treba i preduzece koje uz mala ulaganja donosi profit.

  2. Sve sami strucnjaci za pomorstvo!!! I ja bi u odbor, makar imaju dezurnog doktora kad mi pozli od prekomjernih izliva “mudrosti”.

  3. Jadno je kad bivši predsjednik opštine i funkcioner vlasti kaže da neće poštovati odluke Vlade. Konjević mora da zboh te izjave podnese neopozivu ostavku. Možda I čitav odbor direktora u kome su doktorica Edita Starović, direktorka Opšte bolnice Kotor I Borislav Kašćelan director Zavoda za gluve I predsjednik DPS Kotor. Oni su izvan firme ali primaju naknadu.

  4. Ali Jovo , Nikola, Boro , Mladen ne p… u istu tikvu. nego kao fol su se podijelili i jedni kao rtbore treba potpisati drugi neće. Trlja prlja

  5. kakva su ovo prepucavanja.Luka ništa nije učinjela za ovaj grad , to je priča a ne ništa drugo ko će što potpisati. Oni za sebe potpisuju ne bojte se. Kolike su im apanaže i koliko članovi Borda primaju. To je osnovno pitanje?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].